Bun venit

Sfaturi utile despre aflarea masurii inelelor

Daca nu cunosti masura exacta pentru inelul ales, masura poate fi verificata urmand pasii de mai jos, insa responsabilitatea verificarii masurii este a clientului. Brilio® iti pune la dispozitie cateva indrumari utile pentru a putea afla cat mai corect masura, dar acuratetea masurii comunicate depinde de modul cum acesti pasi sunt intelesi, respectati, verificati si comunicati.

 • Masura trebuie luata pe degetul pe care va fi purtata bijuteria. Acelasi deget, dar de la cealalata mana are in vasta majoritate a cazurilor masura diferita.
 • Nu se recomanda a fi luata masura atunci cand degetele sunt usor umflate (dupa efort, dupa expunere la soare sau cand se intra in casa de la frig)
 • Este recomandabil sa se verifice masura la sfarsitul zilei, cand degetele au grosimea cea mai mare
 • Verificarea masurii se face peste zona cea mai groasa a degetului ce se masoara, astfel incat sa poata trece peste incheietura degetului
 • Daca degetul este mai gros la incheietura decat la falanga, se ia masura peste incheietura, astfel incat sa fie usor mai mica, nu fixa, dar nici foarte stransa, acest aspect fiind decis in ultima instanta de cel ce masoara.
 • Daca grosimea falangii este mai mare decat grosimea incheieturii, masura ar trebui sa fie foarte usor mai mica decat masura falangii.
 • Daca grosimea incheieturii si a falangii sunt aproximativ egale, masura cea mai protrivita ar fi usor mai mica decat grosimea falangii.
 • Daca masura nu este corect verificata si apreciata, un inel comandat cu masura eronata, poate fi modificat ulterior contra unor taxe de modificare a masurii, sau de refacere a inelului, dupa caz. Daca diferenta intre masura comunicata in comanda si masura corecta va fi diferita cu +/- 2 masuri, este posibil ca in functie de model si complexitatea acestuia sa fie nevoie conceperea unui nou inel, ceea ce implica costuri suplimentare de creatie si productie, fiind necesar in acest sens ca masura sa fie cat mai corect verificata si comunicata, sarcina si responsabilitatea fiind in totalitate a cumparatorului.
 • Daca doresti sa faci cadou cuiva un inel cu diamante, incearca sa i-l daruiesti fara sa strici surpriza, aflandu-i masura degetului fara a intreba sau fara a-i da indicii ca vrei sa faci acest lucru.
 • Intreaba o prietena-complice daca-i stie masura, sau daca iti poate afla masura, imprumutand eventual un inel de la persoana careia vrei tu sa faci cadoul.
 • Sau daca-ti permite situatia, i-ai un inel ce-l poarta pe acelasi deget pentru care si tu intentionezi sa i-l daruiesti si masoara-l urmand una din variantele de masurare explicate la verificarea masurii unui inel

Tine-i minte masura, in caz c-o mentioneaza vreodata intr-o discutie “inocenta” cu tine, cu prietenele ei sau cu altcineva.