Bun venit

INVESTITII IN DIAMANTE SI PIETRE PRETIOASE

Investitiile in diamanterubinesafire si smaralde devin o practica din ce in ce mai sigura si eficienta pentru cunoscatori. Doar pentru exemplificare, din anul 2009 pana in 2010 pretul diamantelor a inregistrat doua cresteri consecutive, de 10% si apoi de 30%, si asta in plina perioada de criza internationala, ca sa nu mentionam cresterile de aproape 80% inregistrate intre anii 2000-2009.

In cele ce urmeaza, dar si prin continutul sectiunii Enciclopedie Brilio.ro isi propune sa puna la dispozitie toate informatiile avute, astfel ca orice cititor interesat sa poata deveni cel putin un cunoscator, daca nu un investitor in diamante si alte pietre pretioase.

Diamantele, cele mai cunoscute pietre pretioase din toate timpurile, dar si cele mai apreciate, atat estetic, cat si ca pret, fiind de asemenea mentionate in Vechiul Testament ca si in multe documente istorice, au inregistrat cresteri continue a preturilor, datorate atat cererii crescande din ultimele decenii, a raritatii accentuate odata cu trecerea timpului, cat si aparitiei tendintei de investire in diamante cu calitati deoebite, fiind denumite diamante de colectie, sau de investitie.

Un diamant comercial, adica cel oferit intr-un magazin obisnuit de bijuterii, implicit montat int-o bijuterie este considerat acel diamant care cu ochiul liber se vede si este apreciat ca fiind foarte frumos, adica fara sa aiba tenta de culoare, fara sa fie observate incluziuni albe sau negre in interiorul diamantului si avand o stralucire, un “foc” care-ti strafulgera ochii atunci cand este pus in lumina, fiind in general incadrat in cei 4C ai diamantelor ca si culoare G-H si un nivel declaritate VS-SI. Astfel de diamante, pot sau nu, sa aiba certificate emise de laboratoare gemologice independente, pretul fiind influentat si de valoarea suplimentara a acestora. Diamantele comerciale pot fi primul pas in investitia in diamante, sau in bijuterii cu diamante, fiind cele mai accesibile.

Brilio.ro ofera bijuterii cu astfel de diamante comerciale, al caror raport pret-calitate-servicii este maxim.

Un diamant de colectie insa este din categoria top catre top superior, intelegand prin aceasta ca tinde catre perfect la toate caracteristicile, dar vazut prin microscop de gemologie, adica culoare D-E, dar chiar si F, iar claritatea IF-VVS. Pretul unui astfel de diamant poate diferi, in functie de greutatea lui in carate, cele de peste 4-5 ct cu caracterisitici de top-top putand fi vandute chiar la licitatie, datorita raritatii lor. Diamantele de colectie sunt obligatoriu insotite de certificate gemologice emise de laboratoare independente. Acest gen de diamante au o ramnificatie de categorie aparte si anume diamantele de colectie in culori fancy, adica culori exceptional de rare cum sunt roz, galben, champagne, albastru si negru, care devin si mai scumpe datorita acestor atribute ce le face si mai speciale. Se gasesc astfel de diamante si incepand de la 0,50 ct, fiind mai accesibile si fiind totodata o investitie sigura pentru viitor sau pe termen mediu. Incepand de la greutati mai mici, inte 0,50 – 2,00 ct, pot fi considerate diamante de colectie si cele cu culoare G-H, si claritate IF-VVS.

Brilio.ro propune o noua taiatura de diamant revolutionara, perfectata si realizata de maestrul taietor de diamante contemporan, Sir Gabi S. Tolkowskydiamantele Gabrielle® de colectie si pentru bijuterii, o metoda foarte rentabila de a investi in diamante nu numai cu calitati exceptionale, dar si cu o taietura unica ce le face si mai valoroase.

Brilio.ro poate onora cele mai sofisticate cereri de diamante de colectie, avand legaturi exclusive cu firme miniere, de taiere si slefurie a diamantaleor de prima mana, putand astfel sa le ofere la preturi imbatabile.

In ultimii 20 de ani, cu accent pe ultimii 10 ani, rubinele,  safirele   si m ai nou smaraldele au inregistrat de asemenea o cerere crescatoare atat ca cerere, dar mai ales ca si pret totodata, mai ales pentru cele de colectie, cu calitati aparte a nuantelor coloristice caracteristice si a claritatii pietrelor respective. Desi  pietrele pretioase colorate sunt inca intr-un proces de gasire al unui sistem unitar de etalonizare la nivel mondial, nefiind in acest sens posibil ca orice astfel de piatra pretioasa sa aiba certificat gemologic international tot atat de complex precum diamantele, totusi exista anumite etape parcurse in incercarea de certificare etalonizata si posibilitatea ca unele firme sa poata emite certificate gemologice si pentru acest fel de pietre.

Brilio.ro are acces, in acest sens, la firme de top care taie si slefuiesc in special rubine din Burma (Myanmar) si safire exceptionale (din Burma si Sri-Lanka) de peste 2 ct, ideale pentru bijuterii desoebite si pentru investitie de tezaur totodata. Cele mai deosebite rubine si safire pot fi insotite de certificate emise de un laborator specializat din Elevetia.