Bun venit

Investitii in bijuterii

Pentru cei care nu se simt confortabil cu ideea de a investi sau de a fi jucator, simpla investitie in frumos – in bijuterii de valoare – este de fapt o investitie “fara stire”, sau fara acest scop precis. Asta doar datorita faptului ca aurul creste constant peste timp, indiferent ca este vorba de aur, ori de aur alb, sau roz, de pilda. Daca se adauga in ecuatie si pietrele pretioase, atunci investitia este de fapt valorificata la maxim. In orice moment, o bijuterie din aur cat mai valoros, preferabil de minim 14K, ideal de 18K, cu diamante, safire, rubine sau smaralde, ori in combinatii de pietre pretioase, atat de calitate comerciala, sau de colectie, este o investitie de siguranta maxima si la purtator in acelasi timp.

Trebuie spus insa ca niciodata un posesor al unei bijuterii din aur cu pietre pretioase sau al unui lingou din aur nu va putea obtine la revanzare exact pretul pietei, intrucat, in marea majoritate a cazurilor rascumparatorul va dori fie revanzarea lui, fie separarea pietrei si a aurului si apoi valorificarea lor separata, astfel ca in pretul oferit de rascumpararea trebuie sa aiba loc si castigul lui mai departe. In general insa se poate obtine minim 75-80% din valoarea pietei de la momentul rascumpararii, poate chiar si mai putin, in functie de circumstante, insa categoric se poate spune ca daca investitia a fost facuta cu minim 1 an inainte de data rascumpararii, chiar si asa va fi un castig fata de data primei achizitii.

Bijuteriile din aur cu pietre pretioase sunt foarte usor valorificabile, oriunde si oricand. Nu este recomandabil sa investiti in bijuterii doar din aur simplu fara pietre pretioase, sau din aur dar cu pietre sintetice si nepretioase (cristale, fie celebre si de calitate cum este mai nou o moda de inlocuitori ai diamantelor, zirconia, simili colorate, chiar zircon, sau sticla) deoarece nu au acelasi randament al profitului in timp. Practic, cand un bijutier sau un specialist in achizitii de bijuterii din aur are in fata, ideal vorbind, 2 bijuterii din acelasi titlu de aur, de acelasi gramaj, dar una cu pietre pretioase si cealalta din aur simplu, sau cu pietre sintetice, va face o oferta cu minim 20% mai putin pentru cea din aur simplu sau cu pietre sintetice, fata de cea cu pietre pretioase. In concluzie, daca doresti sa cumperi bijuterii din aur, alegele pe cele care-ti plac dar numai cu pietre pretioase, ca sa dai valoare mai mare peste timp banilor platiti.

Motivul simplu pentru care o piatra sintetica nu isi pastreaza valoarea este acela ca desi cand este noua arata ca si un diamant, in foarte putin timp, chiar saptamani, nu va mai arata ca un diamant pentru ca, neavand duritatea diamantului – 10 Moch – avand de fapt o duritate extrem de mica, i se vor zgaria fatetele si se vor matui astfel ca putina lumina ca va intra in astfel de pietre si va fi eventual reflectata prin fatetele opace nu va mai crea aceea stralucire care te-a vrajit cand ai cumparat-o. Acelasi lucru este valabil si in cazul cristalelor mai mult sau mai putin celebre, care cu falsa emfaza innobileaza in ultimii ani bijuterii, accesorii de moda si mai nou accesorii auto si de telefonie, doar ca au o durata de asemanare cu diamantele ceva mai lunga, dar in definitiv raman in categoria sintetice, neputrand fi considerate ca valoroase. Doar tehnicile de marketing si lipsa de cunoastere le-a pus pe acest podium temporar, vremelnic, efemer s.a.m.d.

Scopul Brilio.ro este sa iti ofere permanent cele mai valoroase bijuterii din aur cu pietre pretioase, cu raportul calitate-pret-servicii maxim.