Bun venit

Termeni generali

Fiecare client care va dori sa cumpere bijuterii din aur cu pietre pretioase din oferta prezentata in magazinul on-line www.brilio.ro va putea sa o faca numai dupa citirea si luarea la cunostinta a prevederilor prezentului contract denumit in continuare TERMENI GENERALI, contract ce survine automat intre SC BRILIO LINE SRL prin intrmediul www.brilio.ro, denumita in continuare Brilio.ro si client, prin bifarea de catre client a tuturor datelor necesare confirmarii comenzii solicitate de Brilio.ro, implicit prin luarea la cunostinta si bifarea in final a butonului Sunt de acord cu Termenii Generali, inainte de efectuarea unei plati on-line in magazinul www.brilio.ro si inainte de efectuarea facturarii si a livrarii.

Brilio.ro informeaza clientul despre urmatoarele detalii si despre termenii comerciali necesari completarii, confirmarii, platii si livrarii unei comenzi:

A.      Cum cumpar bijuterii on-line ?

Brilio.ro este un magazin virtual, on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase. Alegerea si cumpararea bijuteriilor de catre clienti va fi un act unilateral de vointa si decizie al clientilor care accepta integral datele cuprinse in oferta Brilio.ro, dandu-si acordul direct si neinfluentat in vreun fel de catre Brilio.ro prin accesarea prin libera alegere a butoanelor de plata si introducerea datelor necesare efectuarii platii.

1.      Alegerea bijuteriilor si a pietrelor pretioase

Folosind meniul de Cautare rapida, sau ofertele directe, poti naviga prin categoriile de bijuterii sau pietre pretioase, putand alege in doua moduri.

Fie alegi intai tipul de bijuterie, aparand apoi toate datele bijuteriei selectate, inclusiv pretul in lei. In cazul in care este vorba de inel, ti se va cere sa bifezi si masura inelului solicitat. Daca nu o cunosti, ti se va pune la dispozitie o metoda de de aflare a masurii, prin decuparea unei benzi de hartie pe care va trebui s-o decupezi si s-o rulezi in jurul degetului ca sa afli masura corecta, dupa care o masori cu o rigla etalon in milimetri.

Modul de preluare a masurii unui inel, de verificare a masurii si de confirmare a acesteia catre Brilio.ro este responsabilitatea exclusiva a clientului, Brilio.ro neavand in acest sens decat rolul exclusiv de a a colecta informatiile furnizate de client in pasii comenzii.

Dupa mentionarea masurii, selectand bijuteria aleasa, sau selectand si piatra pentru bijuteria aleasa, dupa caz, va apare un sumar al bijuteriei si a pietrei(lor) selectate cu valoarea totala aferenta alegerii facute. In orice moment poti reveni la o alta selectie, daca doresti sa o actualizezi.

Selectand bijuteria dorita, vei fi directionat apoi catre tipurile de piatra ce se potrivesc acelui tip de bijuterie, primind toate informatiile despre piatra selectata, inclusiv pretul, sau, poti selecta intai piatra dorita, dupa care vei fi directionat catre alegerea tipului de bijuterie aferent pietrei selectate anterior, primind la fel ca mai sus, toate informatiile legate de caracteristicile si preturile pentru selectiile facute. La fel ca mai sus, in cazul inelelor va trebui aflata si confirmata masura.

In cazul selectarii inelelor, dupa mentionarea masurii, vei naviga direct in bifarea optiunii de gravare pe interior a verigii inelului si ulterior a tipului de scris al textului de gravat, respectiv cu litere drepte - gen de tipar, sau cu litere inclinate ortografic - gen de mana, implicit tastarea literelor textului dorit, in functie de numarul total de caractere disponibil pentru fiecare model in parte, in cazul ca doresti gravarea, sau nu, dupa caz, putand bifand in concordanta cu decizia ta. Odata facute si aceste selectii, sau in situatia altor tipuri de bijuterii nefiind cazul, se va actualiza lista de caracteristici si valoarea totala a selectiilor facute si ti se va solicita sa apesi butonul Adaug in cos.

2.      Cosul de cumparaturi

Dupa ce adaugi bijuteriile selectate in cos, vei fi directionat direct in pagina cosului de cumparaturi, unde vei vedea sumarul listei bijuteriilor, vei putea sa actualizezi cantitatea sau selectia modelelor, sau vei putea chiar sa renunti la una sau mai multe dintre bijuteriile selectate. Pentru a mai adauga bijuterii in cos, poti reveni in magazin prin apasarea butonului "Ma intorc in magazin".

3.      Detaliile pentru cumparare

Dupa ce ai ales bijuteriile si le-ai verificat in cos, poti continua apasand butonul Trimit comanda, sau poti apasa butonul  Inapoi in magazin, daca doresti sa actualizezi, sau sa selectezi mai multe bijuterii, dupa care revii la butonul Trimit comanda.

Va urma o pagina in care va trebui sa completezi datele necesare pentru inregistrarea vanzarii, pentru emiterea facturii si a detaliilor referitoare la livrarea bijuteriilor comandate. Va dura mai putin de 2 minute.

a.      In cazul in care esti client nou, atunci va trebui sa completezi cel putin campurile obligatorii din formular, marcate cu * si apoi sa apasati butonul Cumpar.)

b.     In situatia in care esti deja un client Brilio.ro, dar nu te-ai inregistrat inca, introdu datele necesare inregistrarii in casuta din dreapta sus, de langa Cos si ti se vor incarca toate datele pe care le-ai folosit la ultima comanda. Daca doresti livrarea in aceleasi conditii ca ultima data cand ai cumparat, trebuie doar sa apesi Cumpar. In caz contrar, daca doresti sa schimbi anumite date de facturare, sau de livrare, trebuie sa faci modificarile dorite, dupa care apesi Cumpar.

Totodata, clientul are optinuea de a apasa butonul Fidelizare in cazul in care doreste sa participe la programul de fidelizare pentru aplicarea programelor promotionale aferente clientilor fideli Brilio.ro.

In pasul urmator va trebui sa citesti si sa bifezi ca ai citit si ai luat la cunostinta Termenii Generali ce insumeaza toate politicile Brilio.ro  referitoare la procedurile de plati on-line si garantarea sigurantei datelor, politica de confidentialitate, procedura de livrare, politica si conditiile de retur, politica garantiei bijuteriilor si certificatele ce insotesc bijuteriile vandute prin magazinul on-line Brilio.ro. Numai dupa bifarea ca ai luat la cunostinta Termenii Generali vei fi directionat cate pagina unde poti selecta varianta de cumparare: prin Plata, sau cu  Cupon cadou.

Daca apesi Plata vei fi directionat in pagina de selectie a tipurilor de plata, respectiv: plata cu card, plata cu card de rate, plata prin transfer bancar, sau plata prin transfer de la un oficiu postal.

Daca esti posesorul unor Cupoane Cadou Brilio.ro virtuale cumparate anterior, sau primite cadou de la cineva care le-a cumparat si ti-a transmis si parolele unice de utilzare apesi butonul Cupon cadou si vei putea introduce parolele primite la data cumpararii cupoanelor cadou. Atentie! Odata folosite parolele, aceastea vor deveni nereutilizabile la o alta data ulterioara. Dupa ce ai introdus parolele si vei finaliza cumpararea, vei primi un mesaj electronic automat de la Serviciul Clienti Brilio.ro prin care ti se va comunica oficial epuizarea valorii cupoanelor cadou utilizate. Valoarea bijuteriilor selectate in vederea cumpararii on-line trebuie sa fie egala, sau mai mare decat valoarea cupoanelor cadou. Brilio.ro nu va onora cumpararea de catre un client a unor bijuterii in valoare mai mica decat valoarea cupoanelor cadou, nefiind posibila returnarea valorii ramase neutilizata si nici blocarea ei pentru o alta aventuala cumparatura. Cumpararea cupoanelor cadou este un act unilateral de vointa si decizie a clientului, in baza unei analize anticipate a ofertei Brilio.ro, returnarea valorii acestora, rascumpararea lor, integral sau partial, sau returnarea unei valori rest aferente unei cumparaturi sub valoarea cupoanelor, nefiind in politica de vanzari on-line a magazinului virtual Brilio.ro. Dupa introducerea tuturor parolelor cupoanelor cadou, pentru a finaliza cumparatura, va trebui sa apesi butonul Plata. In cazul in care bijuteriile selectate au o valoare mai mare decat cea a valorii totale ale cupoanelor, vei fi directionat catre modulul de selectie al tipului de plata ales pentru suma diferenta, putand alege intre plata cu card, plata cu card de rate, plata prin transfer bancar, sau plata prin transfer de la un oficiu postal.

Atentie! Odata intrat in modulul de plata vei fi migrat in sistemul de plata al bancii partenere a Brilio.ro, iar in cazul in care vei dori sa mai faci modificari ale selectiilor de bijuterii spre a fi cumparate, acestea nu vor mai fi posibile dupa intrarea in modulul Plata.

4.      Pretul

Preturile sunt exprimate in Lei si includ: TVA, asigurarea pe durata livrarii pana la adresa indicata de client si orice alte taxe legale. Fiind un magazin on-line, Brilio.ro ofera cele mai bune bijuterii din aur cu pietre pretioase la o calitate si o finisare exceptionale, la preturi mai mici decat bijuteriile similare din magazinele obisnuite de bijuterii, deoarece nu contin aportul costurilor chiriilor unor magazine, al costurilor de intretinere al magazinelor, costul taxelor de mall, sau al foarte multor angajati. Totodata, preturile Brilio.ro sunt cele mai competitive pentru comertul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase. Pretul bijuteriilor Brilio.ro este afisat in magazinul on-line www.brilio.ro pentru fiecare bijuterie in parte. Preturile Brilio.ro nu sunt negociabile. Pentru ofertele speciale Brilio.ro va aplica reduceri promotionale, pe perioade limitate, in functie de strategiile de marketing si promovare ale Brilio.ro. Important! Brilio.ro isi rezerva dreptul de a modifica preturile in orice moment, fara notificare prealabila. Exceptie fac bijuteriile confirmate prin plata integrala a comenzilor si confirmarea platii prin mesaj electronic e-mail. Brilio.ro nu accepta solicitari de rezervare a unor bijuterii.

5.      Modalitati de plata

Plata bijuteriilor din magazinul on-line Brilio.ro este foarte sigura, confidentiala, rapida si in pasi putini si simplu de completat.

In cazul in care comanda cuprinde doar bijuterii poti alege sa platesti prin intermediul urmatoarelor patru posibilitati: cu cardul bancar on-line, cu cardul de rate on-line, prin transfer bancar cu ordin de plata, prin transfer de la orice oficiu postal, sau prin intermediul Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale achizitionate on-line cu card bancar, sau card de rate.

Daca insa comanda cuprinde pe langa bijuterii si lingouri sau monede din aur plata se poate face numai prin intermediul cardurilor bancare, fie prin card bancar on-line sau cu card de rate on-line.

Inainte de finalizarea platii vei fi informat despre sumarul bijuteriilor si, sau al lingourilor si, sau al monedelor din aur, precum si al valorii totale pentru care va trebui sa o platesti. Important! Preturile Brilio.ro contin toate taxele legale aplicabile in Romania. Livrarea este gratuita. Brilio.ro nu percepe niciun fel de comision la plata cu carduri, inclusiv la plata cu carduri in rate.

Timpul necesar confirmarii comenzilor este:

  • instantaneu in cazul platilor cu carduri;
  • maxim 3 zile lucratoare de la data completarii si salvarii comenzii in cazul transferului bancar;
  • maxim 3 zile lucratoare de la data completarii si salvarii comenzii in cazul mandatelor postale electronice on-line.

Daca alegi plata cu cardul on-line, de debit sau de credit, va trebui mai intai sa verifici cu banca emitenta a cardului si sa te asiguri daca cardul tau iti permite sa faci plati on-line, sau daca ai nevoie de parola 3D-Secure, sau daca ai limite de plata sub valorile bijuteriilor ce doresti sa le cumperi de pe Brilio.ro. Apoi vei primi pas cu pas instructiunile aferente completarii datelor necesare pentru finalizarea si confirmarea platii, si pentru primirea parolei-cod de acces pentru urmarirea situatie comenzii in lucru, precum si a datei estimate de livrare. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, clientul trebuie sa introduca numele si prenumele inscrise pe card, codul complet al cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, introduse fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura clientului. Indiferent de valuta in care aveti contul cardului, tranzactiile se vor face in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului clientului.

Daca alegi plata cu cardul de rate on-line, va trebui mai intai sa verifici cu banca emitenta a cardului si sa te asiguri daca cardul tau iti permite sa faci plati on-line, daca ai nevoie de parola 3D-Secure, sau daca ai limite de plata sub valorile bijuteriilor ce doresti sa le cumperi de pe Brilio.ro, dupa care sa selectezi tipul de card de rate din oferta disponibila la Brilio.ro, dupa care vei primi pas cu pas instructiunile aferente completarii datelor necesare pentru finalizarea si confirmarea platii si pentru primirea parolei-cod de acces pentru urmarirea situatie comenzii in lucru, precum si a datei estimate de livrare. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, clientul trebuie sa introduca numele si prenumele inscrise pe card, codul complet al cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, introduse fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura clientului. Indiferent de valuta in care aveti contul cardului, tranzactiile se vor face in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului clientului.

In cazul in care vei opta pentru plata prin transfer bancar, va trebui sa te inregistrezi ca si client pe Brilio.ro, comanda urmand a fi salvata si vei primi prin mesaj electronic e-mail un mesaj instantaneu de la Serviciul Clienti Brilio.ro ce va confirma ca dupa ce vei face plata prin transfer bancar si dupa ce banii vor intra in contul Brilio.ro, vei fi informat prin mesaj electronic e-mail despre data ulterioara a confirmarii platii si programarea datei comenzii. In momentul salvarii comenzii vei primi prin mesajul electronic e-mail instantaneu si factura pro-forma necesara pentru a putea face plata prin transafer bancar. Pentru rapiditatea procedurii, Brilio.ro recomanda clientilor sa trimita prin raspuns retur (Reply) la mesajul electronic e-mail primit de la Brilio.ro o dovada scanata a ordinului de plata avizat de banca, sau un Print Screen al OP-ului electronic, pentru a putea verifica transferul sumei aferente comenzii in contul Brilio.ro. In lipsa dovezii platii, Brilio.ro nu va putea verifica intrarea sumei transferate in contul sau si va confirma comanda numai dupa intrarea sumei aferente comenzii in contul Brilio.ro. Confirmarea comenzii va fi trimisa catre client in maxim 24 ore cu confirmarea transferului sumei aferente comenzii in contul Brilio.ro, prin mesaj electronic e-mail impreuna cu factura originala aferenta comenzii facute, si impreuna cu parola-cod de acces pentru urmarirea situatie comenzii in lucru, precum si a datei estimate de livrare. In cazul necompletarii corecte de catre client a datelor mentionate in factura la rubrica Vanzator sumele transferate catre Brilio.ro nu vor putea intra in contul Brilio.ro fiind returnate Platitorului, astfel ca nu se va putea confirma comanda. Comenzile salvate si neachitate de clienti in termen de 10 zile de la data salvarii lor vor fi automat sterse din sistemul de comenzi al Brilio.ro.

Daca se selecteaza modul de plata prin transfer de la orice oficiu postal, intelegand prin aceasta alegere ca clientul respectiv nu poate folosi un card de plata, sau nu poate transfera bani dintr-un cont bancar, comanda va fi salvata si vei primi prin mesaj electronic e-mail un mesaj instantaneu de la Serviciul Clienti Brilio.ro ce va contine factura pro-forma cu toate datele necesare completarii mandatului electronic la oficiul postal de catre client. Transferul va fi facut de catre client numai prin mandat postal electronic on-line, in vederea intrarii banilor in posesia Brilio.ro in cel mai scurt timp, de obicei in 24 de ore maxim, pentru a putea onora comanda in cel mai scurt timp, de asemenea. In aceeasi zi cu confirmarea primirii platii, daca confirmarea a fost facuta pana la orele 16:00 din ziua platii, sau cel mai tarziu a doua zi, Brilio.ro va confirma comanda clientului prin mesaj electronic e-mail catre acesta, mentionandu-i totodata si data estimata de livrare. In cazul necompletarii corecte si, sau complete de catre client, a datelor de la rubrica Expeditor din mandatul postal on-line a tuturor datelor mentionate in factura la rubrica Vanzator sumele timise catre Brilio.ro nu vor putea fi ridicate de Brilio.ro fiind returnate Expeditorului, astfel ca nu se va putea confirma comanda. Comenzile salvate si neachitate de clienti in termen de 10 zile de la data salvarii lor vor fi automat sterse din sistemul de comenzi al Brilio.ro.

In cazul in care vei alege achizitionarea prin plata on-line a unui Cupon Cadou Brilio.ro virtual pentru a fi trimis altcuiva in ideea de a fi folosit de posesorul final pentru a comanda bijuterii din magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro, conditiile si pasii de utilizare sunt dupa cum urmeaza:

1.      Cupoanele Cadou Brilio.ro virtuale ofertate spre achizitionare in magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro sunt aferente oricarei valori in lei, introdusa de client in rubrica valorii cupoanelor cadou.

2.      Cupoanele Cadou Brilio.ro virtuale pot fi achizitionate prin urmatoarele metode de plata: cu cardul bancar on-line, cu cardul de rate on-line, prin transfer bancar cu ordin de plata, sau prin transfer de la orice oficiu postal.

3.      In momentul platii, valoarea achizitionata sub forma de Cupon Cadou Brilio.ro virtual va fi confirmata clientului prin mesaj electronic e-mail, impreuna cu Codul Unic Personal (CUP). Acest cod nu trebuie comunicat decat persoanei catre care se doreste a fi daruite cupoanele cadou Brilio.ro virtuale.

4.      Prin efectuarea platii aferente Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale clientul accepta ca este propriul sau act unilateral de decizie si implicit accepta ca nu va putea solicita catre Brilio.ro rascumpararea sau compensarea valorii achitate, nici integral, nici partial, in caz ca se razgandeste la o data ulterioara efectuarii platii.

5.      Dupa confirmarea platii, clientul va primi un mesaj electronic e-mail automat de confirmare, continand suma platita pentru Cuponul Cadou Brilio.ro Virtual achizitionat si un cod unic personal (CUP) ce poate fi folosit doar o singura data pentru utilizarea Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale ca mod de plata anticipat in vederea achizitionarii de bijuterii din magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro.

6.      CUP aferent Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale este transmisibil, clientul fiind direct raspunzator pentru pastrarea secretului acestuia, pentru data utilizarii si pentru destinatarul final catre care ar vrea sa-l transmita pentru utilizarea Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale, Brilio.ro neputand fi facut raspunzator pentru aceste detalii.

7.      Brilio.ro garanteaza ca secretul codului personal unic nu va fi transmis sau comunicat catre o terta parte, in afara de client si nu poate accepta instructiuni din partea clientului pentru comunicarea codului personal unic catre un tert utilizator dorit de client, acest detaliu cazand doar in sarcina directa a clientului, daca acesta o doreste.

8.      Clientul poate achizitiona din magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro, in baza Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale achizitionate anterior, doar bijuterii a caror valoare este egala sau mai mare decat valoarea Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale achizitionate.

9.      Clientul poate achizitiona bijuterii din magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro in baza codului unic personal (CUP) aferent valorii Cupoanelor Cadou Brilio.ro Virtuale platite, prin accesarea metodei de plata cu cupoane cadou in pasul final de plata la checkout si prin introducerea codului unic personal, urmand ca valoarea Cupoanelor Cadou Brilio.ro Virtuale sa fie scazuta din valoarea comenzii.

10.  In cazul in care valoarea bijuteriilor comandate este mai mare decat valoarea Cupoanelor Cadou Brilio.ro Virtuale, clientul va trebui sa achite diferenta printr-una din urmatoarele metode de plata: cu cardul bancar on-line, cu cardul de rate on-line, prin transfer bancar cu ordin de plata, sau prin transfer de la orice oficiu postal.

11.  Plata finala a comenzii va fi considerata achitata si confirmata doar atunci cand valoarea bijuteriilor comandate va fi acoperita integral prin minim una, sau mai multe metode de plata cumulate.

12.  Dupa plata finala si integrala a unei bijuterii din magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro clientul va primi un mesaj electronic e-mail de confirmare a epuizarii valorii Cupoanelor Cadou Brilio.ro virtuale si de anulare a codului unic personal utilizat pentru plata.

13.  Brilio.ro nu accepta ca Cupoanele Cadou Brilio.ro Virtuale odata platite de client sa poata fi rascumparate de acesta, sau compensate catre acesta, nici partial, nici integral de catre Brilio.ro, clientul trebuind sa achizitioneze bijuterii din aur cu pietre pretioase din magazinul on-line de Brilio.ro in maxim 12 luni de la data efectuarii platii, in caz contrar Brilio.ro va aplica prevederile legale privind produsele achitate si abandonate.

14.  Codul unic personal primit va deveni nul si nereutilizabil dupa efectuarea platii aferente achizitionarii Cupoanelor Cadou Brilio.ro Virtuale.

Indiferent de metoda de plata aleasa de client, se considera ca plata a fost efectuata si va fi confirmata in momentul in care suma aferenta platii comenzii bijuteriilor selectate si comandate de client a intrat in contul bancar al Brilio.ro. Clientii vor primi un mesaj automat de confirmare a platii, la data intrarii sumelor aferente comenzilor in contul Brilio.ro, in cazul platilor cu carduri, sau un mesaj electronic e-mail de confirmare, in cazul platilor prin transfer bancar, sau prin transfer de la oficiul postal.

Daca tranzactia prin card va fi confirmata ca reusita, dupa completarea tuturor datelor marcate ca obligatorii din pasii aferenti comenzii si platii, in urmatorul ecran Brilio.ro va va multumi pentru comanda facuta in magazinul nostru on-line de bijuterii cu pietre pretioase si va va informa asupra sumarului comenzii. Evolutia comenzii in pasii de productie poate fi urmarita prin accesarea Brilio.ro prin contul propriu. Aceleasi informatii va vor fi confirmate de asemenea si prin mesaj electronic e-mail.

Cardurile de rate acceptate in prezent sunt Card Avantaj 5 rate, dar inainte de a face o plata on-line trebuie sa verifici la banca Credit Europe Bank daca cu cardul tau de rate este activat si pent plati on-line.

6.      Salvarea datelor

Brilio.ro a fost înscris în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personalprin SC Brilio Line SRL la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), avand numarul de inregistrare nr. 17088.

Dupa fiecare comanda ce va fi plasata de catre un client, intelegandu-se prin aceasta ca poate fi o comanda finalizata sau nu, datele mentionate de catre client vor fi salvate, exceptie facand datele aferente platilor cu cardurile de plata sau in rate, asa cum este prevazut in finalul punctului A.4 (Modalitati de plata), pentru a putea fi folosite ulterior, in cazul in care acelasi client revine la magazinul on-line Brilio.ro. Datele furnizate de clienti sunt strict confidentiale si intra sub incidenta legilor despre garantarea confidentialitatii datelor cu caracter personal in vigoare in Romania si in Comunitatea Europeana, Brilio.ro garantand in acest sens confidentialitatea maxima si netransmiterea acestora catre terti, fara acordul scris, prealabil si liber consfintit al clientilor. Clientul poate solicita oricand in scris catre serviciulclienti@brilio.ro stergerea datelor personale din banca de date a Brilio.ro, Brilio.ro avand obligatia sa raspunda in scris in maxim 48 de ore si sa confirme stergerea tuturor datelor personale solicitate de client.

7.      Urmarirea comenzilor confirmate

In cazul confirmarii comenzilor prin plata aferenta, clientii pot vedea situatia acesteia in timp real prin accesarea cu parola-cod de acces ce o vor primi odata cu mesajul de confirmare a platii. Astfel, orice client poate afla ce data de livrare i s-a confirmat, in ce stadiu de executie se afla zi de zi bijuteriile comandate de client, daca si cand s-a livrat comanda, seria si numarul documentului de livrare, sau cine a semnat de primire pentru preluarea comenzii la livrare, la ce data si la ce ora.

8.      Finalizarea bijuteriilor si controlul final al calitatii

Executia bijuteriilor este verificata amanuntit de 3 ori in timpul productiei acestora si, in plus mai sunt verificate inca o data final, din toate punctele de vedere, atat tehnic, cat si estetic, eliminandu-se pe cat posibil la maxim riscul aparitiei unor defecte ascunse. Brilio.ro garanteaza executia de exceptie si calitatea maxima a bijuteriilor sale, precum si a pietrelor pretiose montate in bijuterii.

9.      Ambalarea si securizarea bijuteriilor

Toate bijuteriile Brilio.ro sunt ambalate in cutii personalizate, din lemn lacuit si cu finisare exceptionala, radicand per ansamblu cota de exclusivism a bijuteriilor Brilio.ro si aducand un plus consistent de lux cadoului oferit de catre un client, sau pur si simplu oferind valoare suplimentara bijuteriei in sine. Cutiile din lemn sunt apoi ambalate in cutii din carton in vederea protejarii suplimentare pe durata transportului, iar apoi sunt introduse in plicuri cu bule protectoare cu aer pentru o protectie maxima, in vederea eliminarii oricarui risc de deteriorare accidentala. Plicurile sunt sigilate cu banda adeziva de securizare personalizata Brilio.ro pentru a preveni si elimina orice dubiu asupra violarii continutului plicului pana la destinatia finala, la adresa indicata de client in comanda platita.

Important! orice plic care prezinta urme de violare a continutului, sau de deterioarare a benzii adezive de securizare trebuie refuzat la livrare fara a se interveni asupra acestuia, sau asupra continutului plicului, indicandu-se in documentul de livrare motivul refuzului, de exemplu: plic violat, sau cu urme de violare a continutului. Totodata, trebuie instiintat Brilio.ro imediat prin intermediul numarului de telefon gratuit TelVerde 08008BRILIO (0800827454), sau prin mesaj electronic e-mail serviciulclienti@brilio.ro.

Atentie! Brilio.ro nu-si asuma responsabilitatea si nu va lua in calcul reclamatii ulterioare legate de garantia bijuteriilor, daca se reclama calitatea bijuteriilor ulterior receptiei plicurilor cu urme de violare, sau de deteriorare a benzii adezive de siguranta, responsabilitatea revenind in acest caz, exclusiv clientului.

10.  Certificarea calitatii – tipuri de certificate

Brilio.ro va emite pentru bijuteriile din aur cu pietre pretioase comercializate un certificat autentic de calitate si garantie al bijuteriei, care atesta calitatea aurului si a pietrelor pretioase din care este produsa bijuteria, precum si faptul ca pietrele sunt naturale si veritabile. Certificatul va contine caracteristicile bijuteriei, respectiv tipul bijuteriei, puritatea aurului in karate si gramajul aferent, tipul pietrei din bijuterie, greutatea pietrei in carate (daca este diamant, se vor specifica si taietura, claritatea si culoarea acestuia), precum si termenul legal de garantie, conditiile de pastrare a garantiei si recomandarile de intretinere a bijuteriilor.

De asemenea, pentru toate diamantele individuale cu o greutate de minim 0,30 carate, montate in bijuteriile comandate, Brilio.ro va livra catre clienti si certificatele internationale tip pasaport ale acestor pietre. Acest tip de certificate sunt emise de laboratoare gemologice independente, de reputatie internationala, specializate in analizarea diamantelor cu aparatura cu acuratete maxima si specializate in emiterea acestui tip de certificat care ilustreaza caracteristicile unice ale respectivelor diamante, cum ar fi: seria unica a certificatului, data si locul emiterii, descrierea pietrei, forma si taietura, greutatea in carate, culoarea, claritatea, finisarea taieturii, slefuirea, simetria, dimensiuni, proportii si detalii ale rondistei si ale varfului, precum si nivelul de fluorescenta, iar in unele cazuri inclusiv seria certificatului gravata cu laser pe rondista diamantului. De asemenea, fiecare astfel de certificat contine si un desen-simulare a pietrei vazuta dinspre platou (tabla) si dinspre varf, in desen fiind marcate toate incluziunile si tipul acestora, vazute prin microscop special de gemologie. Brilio.ro este partener cu furnizori oficiali si autentici de pietre pretioase, unii dintre ei fiind Sightholder De Beers, fiind deci o garantie suplimentara ca Brilio.ro ofera clientilor sai cele mai bune preturi pentru cele mai bune pietre pretioase. Acestia slefuiesc si furnizeaza doar diamante oficiale, sub incidenta tratatului de la Kimberley www.kimberleyprocess.com, diamantele fiind cu origine controlata si nefiind din zone de conflict, sau de exploatare a copiilor. In sensul celor de mai sus, diamantele de peste 0,30 ct comercializate de Brilio.ro sunt insotite de certificate emise de unul din urmatoarele laboratoare gemologice internationale: GIA (www.gia.edu), IGI (www.igiworldwide.com), DPL (www.diamant-prueflabor.de) sau EGL (www.eglusa.com).

Aceste certificate sunt garantul maxim al autenticitatii diamantului respectiv si al caracteristicilor mentionate. Emiterea unui astfel de certificat de catre laboratoarele gemologice se face contra unei taxe procentuale din valoarea de piata a diamantului respectiv, astfel ca nu se justifica emiterea unui astfel de certificat pentru diamante cu greutatea sub 0,30 ct, intrucat costul certificatului poate ajunge si la aproape jumatate din valoarea diamantului, sau chiar sa depaseasca acest nivel. Important! Brilio.ro nu percepe taxe suplimentare pentru certificatele diamantelor cu greutatea peste 0,30 ct.

In certificatul de calitate si garantie emis de Brilio.ro si care insoteste fiecare bijuterie vanduta, clientul va gasi conditiile de mentinere a garantiei, precum si recomandarile de intretinere a bijuteriilor in vederea pastrarii garantiei. Important! Un certificat veritabil nu trebuie sa aiba mentionat in el niciodata pretul bijuteriei cumparate. Mentionarea pretului intr-un certificat de garantie poate fi un indiciu foarte clar ca bijuteria din aur si pietrele pretioase aferente nu au calitatile mentionate de vanzator. Pretul poate fi mentionat doar pe  factura, sau pe bonul fiscal emis de vanzator, sau, in mod exceptional, poate fi mentionat intr-un certificat de evaluare, denumit in mod oficial Appraisal Report, ce poate fi emis, dupa o analiza temeinica si doar cu instrumente profesioniste, efectuata doar de catre un gemolog autorizat, sau de catre un laborator gemologic autentic, dintre cele internationale recunoscute.

11.  Politica de garantie a bijuteriilor Brilio.ro

Conform legislatiei in vigoare in Romania, Legea 449/2003, si din Comunitatea Europeana, garantia extinsa a bijuteriilor Brilio.ro este de 24 luni de la data facturarii, pentru orice bijuterie, fara exceptie, garantand urmatoarele:

         i.            Puritatea (tipul) si culoarea aurului din care sunt produse bijuteriile Brilio.ro ;

       ii.            Diamantele, toate pietrele pretioase si semi-pretioase, sau perlele montate in bijuteriile Brilio.ro sunt naturale;

      iii.            Bijuteriile Brilio.ro nu isi schimba caracteristicile daca sunt purtate si intretinute corespunator conform recomandrilor Brilio.ro ;

     iv.            Bijuteriile Brilio.ro, fara exceptie sunt marcate  cu marca oficiala si legala a statului Roman, de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.) - Directia pentru Metale Pretioase si Pietre Pretioase din Romania;

       v.            Inelele si verighetele Brilio.ro poarta marca de calitate proprie, fiind reprezentata prin litera grafica b, din marca inregistrata Brilio.ro, in interiorul careia apare un diamant desenat tridimensional, iar semnul marcii inregistrate ® este situata in partea superioara a literei b, prin aceasta marca neoficiala, proprie doar Brilio.ro atestand ca bijuteria a trecut cu succes prin minim 3 controale si inspectii tehnice de calitate pana la momentul livrarii: 

 

Pentru a putea beneficia de garantia bijuteriilor, Brilio.ro recomanda clientului urmatoarele metode de intretinere a bijuteriilor din aur cu pietre pretioase si, sau cu perle naturale de cultura:

a.      Intretinerea bijuteriilor este esentiala pentru pastrarea calitatilor lor initiale. Atunci cand nu le purtati, pastrati bijuteriile in cutia Brilio.ro in care v-au fost livrate bijuteriile. Bijuteriile cu perle naturale de cultura necesita o intretinere suplimentara, perla fiind material organic si avand un grad mai mare de risc de zgariere, sau pierdere a lustrului, daca sunt pastrate langa alte bijuterii, sau in prezenta substantelor dizolvante, gen parfum, fond de ten sau solventi, nemaiputand fi remediate.

b.      Scoateti bijuteriile si protejati-le separat, ferite de actiunea directa a substantelor ce contin acizi, grasimi, detergenti, sau alte substante chimice, daca trebuie sa manipulati astfel de substante in mod uzual, sau ocazional.

c.      Nu purtati bijuterii atunci cand faceti sport, sau orice alta activitate in care bijuteriile pot intra in contact cu obiecte sau suprafete dure, abrazive, sau alunecoase, ce ar putea duce la lovirea, zgarierea, sau deteriorarea, partiala sau totala a bijuteriilor.

d.      Nu purtati lanturi, bratari, sau cercei in cazul in care trebuie sa efectuati activitati, inclusiv sportive sau de recreere care ar duce la agatarea acestora, generand accidentarea dumneavoastra, implicit deterioarea partiala, sau totala a bijuteriilor.

e.      Verighetele, cu sau fara diamante montate, necesita o atentie si o intretinere suplimentare, avand in vedere ca purtarea lor zilnica poate duce la zgarieri, pierderea lustrului, tocirea startului de rodiu in cazul aurului alb, sau chiar deterioarea, ori pierderea diamantelor din monturi.

f.        In orice situatie legata de garantia bijuteriilor din aur cu pietre pretioase Brilio.ro, fara exceptie, clientul va trebui sa contacteze in scris serviciulclienti@brilio.ro, pentru detalii ale procedurilor aplicabile.

g.      In situatiile in care se va confirma ca o eventuala deterioare, partiala sau totala a fost produsa din cauza unui defect ascuns de productie, de material sau de executie, Brilio.ro va executa reparatia bijuteriei in mod gratuit, suportand inclusiv taxele de transport pe care le va deconta in baza facturilor curierilor folositi de clienti, la sfarsitul analizei tehnice de evaluare, dupa caz, sau va inlocui bijuteria deteriorata cu alta identica noua, in conditiile prevederilor OG nr.21/1992 revizuita, sau a legilor ulterioare ce vor completa cadrul legal pentru astfel de cazuri.

h.      Brilio.ro respecta si incurajeaza Drepturile Consumatorului, asa cum sunt prevazute in prevederile O.G. nr.21/1992 republicata si in prevederile legii nr. 449/2003, fiind incluse in detaliile certificatului de calitate si garantie Brilio.ro.

i.        Garantia devine nula in cazul in care din diverse motive de folosire, sau purtare incorecte si nerecomandate a bijuteriilor au fost generate deteriorari partiale sau totale ale acestora, a monturii pietrelor pretioase, sau a pietrelor pretioase. Chiar si in cazul pierderii garantiei, nu aplicati niciun fel de metode proprii de remediere, sau reparare si nu folositi ace, sau alte obiecte ascutite pentru curatare sau remedieri, ori reparatii. In astfel de cazuri, contactati direct si cat mai repede posibil serviciulclienti@brilio.ro pentru a primi cele mai profesionale recomandari. In caz contrar Brilio.ro nu isi asuma nicio responsabilitate pentru pastrarea garantiei, sau pentru remedierile si reparatiile ulterioare.

j.        Brilio.ro nu poate fi facut responsabil si nu i se pot solicita daune interese, penalizari sau compensari de orice natura pentru deterioarea sau pierderea completa a bijuteriilor, sau a unor parti din acestea, sau a uneia, sau a mai multor pietre pretioase sau perle naturale montate in bijuterii, cauzate de nerespectarea uneia, sau mai multor recomandari Brilio.ro din art. A.11.

k.      Garantia devine nula in cazul tuturor deteriorarilor produse prin nerespectarea uneia, sau a mai multor recomandari Brilio.ro din art. A.11.

l.        Desi garantia se pierde in situatiile nerespectarii uneia, sau mai multor recomandari prezentate in art. A.11, alin. a. pana la j. inclusiv, Brilio.ro poate remedia contra-cost, cu metode profesioniste si la preturi promotionale anumite tipuri de deteriorari ale bijuteriilor vandute exclusiv din colectia Brilio.ro, dar numai dupa o analiza corespunzatoare a bijuteriilor respective si confirmarea catre client a deciziei Brilio.ro de a efectua operatiuni de remediere sau reparatii si primirea acceptului scris al clientului asupra costului reparatiilor, refacerilor integrale si asupra termenului de reparatie.

m.   Garantia devine nula in cazul oricaror interventii neautorizate de catre client, reprezentantii acestuia, sau de catre persoane din afara Brilio.ro solicitate de client pentru proceduri de curatare, sau pentru orice fel de proceduri de interventie asupra bijuteriilor, iar in astfel de situatii Brilio.ro poate refuza efectuarea oricarei interventii de remediere sau reparatie ulterioara.

12.  Livrarea si receptia comenzii

Livrarea comenzilor se va face gratuit exclusiv pe intreg teritoriul Romaniei, in maxim 10 zile lucratoare de la data platii si a confirmarii unei comenzi, Brilio.ro nepercepand taxe de trasport pentru nicio bijuterie comandata, nici taxe de urgenta, sau alte taxe de orice natura. Inainte de livrarea tuturor bijuteriilor trimise catre orice client Brilio.ro va efectua verificarea diamantelor si a  pietrelor pretioase cu un tester electronic specializat, in vederea mentionarii probei de receptie a pietrelor pretioase din certificatul de calitate si garantie Brilio.ro aferent bijuteriilor trimise de client. Acesta procedura de testare va fi inregistrata video si va fi arhivata timp de 90 de zile pentru conformitate, sau orice ulterioare verificari.

Livrarile se fac intr-un mod maxim securizat, fiind asigurate pe intreaga durata a transportului pana la destinatie, la adresa indicata de client. Livrarea se va face conform detaliilor indicate de client privind adresa de livrare si intervalul orar disponibil. Clientul trebuie sa ia toate masurile pentru a fi disponibil in ziua livrarii la adresa indicata. In cazul in care curierul autorizat de Brilio.ro nu il va gasi disponbil la adrea indicata, va mai reveni de maxim 2 ori in urmatoarele 24 de ore, dupa care va returna livrarea catre Brilio.ro, iar costurile unor ulterioare noi tentative de livrari, pana la livrarea finala, vor fi suportate de client, inclusiv asigurarea pentru livrarile repetate. In situatia expresa in care clientul nu va fi disponibil in cazurile a maxim 3 livrari in total si nici nu v-a raspunde mesajelor electronice e-mail transmise de Brilio.ro de avertizare asupra modificarii datelor destinatie de livrare, pe o perioada de maxim 12 luni de la data primei livrari, Brilio.ro isi rezerva dreptul de a aplica prevederile legislatiei in vigoare privind abandonarea bunurilor. 

Brilio.ro va livra bijuteriile comandate si platite de client, impreuna cu urmatoarele documente:

1.      Lista sumar a continutului livrarii

2.      Factura fiscala originala

3.      Confirmarea testarii electronice a diamantelor, dupa caz

4.      Certificatul de calitate si garantie Brilio.ro

5.      Certificatul(le) diamantului(lor), dupa caz,

Important! Se pot face si livrari in afara teritoriului Romaniei, dar in acest caz taxa de livrare cade in sarcina clientului, iar termenul de livrare poate fi mai lung pana la maxim 15 zile lucratoare. Atat taxa de livrare, cat si termenul exact de livrare in afara teritoriului Romaniei pot fi confirmate in momentul unei comenzi ferme.

Important! Intregul proces de finalizare al comenzilor, ambalare, securizare si livrare al bijuteriilor, inclusiv eventualele retururi, este monitorizat detaliat cu camere video, inregistrarile video fiind arhivate timp de 90 de zile, putand fi folosite in orice situatie de reclamatie ulterioara livrarii.

La primirea livrarii clientul are obligatia sa verifice integritatea ambalajului, iar daca ambalajul sau banda adeziva de securizare nu sunt deteriorate, pentru intrarea in posesie a bijuteriei(lor) comandate trebuie sa semneze de primire in documentul de livrare, indicand in clar numele si prenumele persoanei ce va face receptia coletului ce contine bijuteria(iile) comandate, CNP-ul, data si ora preluarii coletului.

Comanda se va considera livrata odata ce datele mentionate in paragraful anterior sunt complete.

Clientul va trebui sa faca receptia bijuteriilor imediat dupa livrare, verificand toate aspectele si detaliile legate de continutul livrarii prin verificare cu lista sumar a livrarii inclusa in plicul Brilio.ro, precum si a cantitatii de bijuterii, conform facturii fiscale originale insotitoare si a sumarului comenzii de la momentul platii, a certificatelor de calitate si garantie insotitoare, a certificatelor diamantelor, dupa caz, si a oricaror alte documente insotitoare continute in plicul livrat.

In cazurile de deteriorare sau de pierdere totala a bijuteriilor comandate pe durata livrarii, Brilio.ro va anunta clientul in termen de 2 zile lucratoare de la data evenimentului si se obliga:

12.1   Sa refaca bijuteriile comandate intr-un nou termen de 10 zile lucratoare de la data constatarii deteriorarii sau pierderii pe durata transportului si sa le livreze la adresa indicata de client, daca acesta confirma in scris ca accepta sau, dupa caz,

12.2   Sa restituie clientului contravaloarea bijuteriilor comandate, daca acesta o va solicita in scris in termen de 3 zile de la data primirii instiintarii scrise de la Brilio.ro despre deteriorariea sau pierderea bijuteriilor comandate pe durata transportului.

In ambele cazuri mentionate la art. A.12.1 si A.12.2 clientul nu poate face raspunzator pe Brilio.ro si nu-i poate solicita niciun fel de daune, pierderi sau compensari, de niciun fel de natura.

B.     Cum cumpar lingouri sau monede din aur on-line?

Brilio.ro este un magazin virtual, care vinde on-line si lingouri sau monede din aur fin de 24K, adica cu puritate in aur de 999,9 ‰. Alegerea si cumpararea tipurilor de lingouri sau monede din aur din gama oferita de Brilio.ro va fi un act unilateral de vointa si decizie al clientilor care accepta integral datele cuprinse in oferta Brilio.ro, dandu-si acordul direct si neinfluentat in vreun fel de catre Brilio.ro prin accesarea prin libera alegere a butoanelor de plata si introducerea datelor necesare efectuarii platii.

Aurul de 24K in stare pura este aur de investitie fiind vandut de Brilio.ro sub forma de lingouri-placheta intre gramajele 1 - 50 grame, obtinute prin stantare si sub forma de lingouri-turnate intre 100 - 1.000 grame, obtinute prin turnare directa.

Monedelele din aur de 24K in stare pura sunt monede atat cu valoare de investitie, cat si cu valoare numismatica, fiind 2 modele celebre in lume printre investitori si numismati deopotriva. Cele 2 modele oferite de Brilio.ro sunt moneda Sud-Africana Krugerrand, fiind prima moneda de investitie din aur (bullion coin) emisa vreodata in lume si Vienna Philharmonic, de origine austriaca, aceasta fiind moneda de investitie nr. 1 in vanzarile din Europa si Japonia. Variantele pe care le ofera Brilio.ro sunt 1 Oz V. Philharmonic, 1/10 Oz V. Philharmonic si 1 Oz Krugerrand.

1.      Alegerea tipurilor de lingouri din aur sau monede

Folosind meniul de Cautare rapida, ofertele directe, sau butonul Investitii puteti sa accesati pagina cu oferta Brilio.ro pentru lingouri din aur si monede. Toate lingourile oferite de Brilio.ro sunt de provenienta elvetiana, de la banci specializate in tranzactiile cu aur in ultimii 50 de ani. Printre actionarii acestor  banci specializate sunt si banci sau firme cu reputatie si siguranta internationala garantate de serviciile specializate prestate in ultimii 60 de ani, cum sunt Commerzbank sau Austrian Mint.

Brilio.ro ofera si comercializeaza atat lingouri-placheta (sunt produse prin stantare) de 1 g, 5 g, 10 g, 20 g, 1 uncie (31,10 g), si 50 g, cat si lingouri-turnate (sunt produse prin turnare directa, avand aspectul lingoului universal cunoscut) de 100g, 250 g, 500 g si 1.000 g.

Toate lingourile oferite Brilio.ro sunt ambalate si sigilate securizat de catre producatorul elvetian in blistere din plastic ce contin atat lingoul, cat si un certificat de autenticitate, puritate si gramaj al lingoului emise de producator.

Ca si lingourile, monedele sunt ambalate de catre producatorul lor in blistere din plastic securizate, fiind insotite de certificatul de origine si puritate.

Certificatelor originale ale lingourilor si ale monedelor Brilio.ro adauga in momentul vanzarii un certificat propriu ce contine confirmarea tuturor datelor din certificatul original al lingoului sau al monedelor, cat si conditiile de rascumparare oferite de Brilio.ro.

Poti alege tipul de lingou sau moneda din oferta listata in pagina dedicata comenzilor de lingouri sau monede, oferta ce contine toate datele aferente fiecarui lingou in parte, respectiv: codul tipului de lingou/moneda, gramajul lingoului/monedei, pretul din momentul respectiv (preturile lingourilor si al monedelor se pot modifica fara notificare in orice moment, in funtie de fluctuatiile pretului aurului la bursa), conditia de livrare (daca este in stoc sau se livreaza pe baza de comanda ferma cu plata integrala in avans).

Selectand lingoul sau moneda dorita, prin apasarea butonului Adaug in cos vei fi directionat apoi catre «casa» pentru a alege modalitatea de plata.

2.      Cosul de cumparaturi

Dupa ce adaugi lingourile sau monedele selectate in cos, vei fi directionat direct in pagina cosului de cumparaturi, unde vei putea verifica sumarul listei lingourilor, al monedelor si eventual al bijuteriilor selectate. Pentru a mai actualiza cantitatea sau selectia de lingouri, monede sau bijuterii in cos, poti reveni in magazin prin apasarea butonului "Ma intorc in magazin".

3.      Detaliile pentru cumparare

Dupa ce ai ales lingourile si, sau monedele si le-ai verificat in cos, poti continua apasand butonul Trimit comanda, sau poti apasa butonul  Inapoi in magazin, daca doresti sa actualizezi, sau sa selectezi mai multe cantitati, dupa care poti reveni la butonul Trimit comanda.

Va urma o pagina in care va trebui sa completezi datele necesare pentru inregistrarea vanzarii, pentru emiterea facturii si a detaliilor referitoare la livrarea lingourilor comandate. Va dura mai putin de 2 minute.

c.      In cazul in care esti client nou, atunci va trebui sa completezi cel putin campurile obligatorii din formular, marcate cu * si apoi sa apesi butonul Cumpar.

d.     In situatia in care esti deja un client Brilio.ro, dar nu te-ai inregistrat inca, introdu datele necesare inregistrarii in casuta din dreapta sus, de langa Cos si ti se vor incarca toate datele pe care le-ai folosit la ultima comanda. Daca doresti livrarea in aceleasi conditii ca ultima data cand ai cumparat, trebuie doar sa apesi Cumpar. In caz contrar, daca doresti sa schimbi anumite date de facturare, sau de livrare, fa modificarile dorite, dupa care apasa Cumpar.

Apoi, va trebui sa citesti si sa bifezi ca ai citit si ai luat la cunostinta Termenii Generali ce insumeaza toate politicile Brilio.ro referitoare la procedurile de plati on-line si garantarea sigurantei datelor, politica de confidentialitate, procedura de livrare, politica si conditiile de retur, politica garantiei bijuteriilor si certificatele ce insotesc bijuteriile si lingourilor vandute prin magazinul on-line Brilio.ro. Numai dupa bifarea ca ai luat la cunostinta Termenii Generali vei fi directionat catre pagina unde poti selecta varianta de cumparare: prin Plata, sau cu  Cupon cadou.

Daca apesi Plata veti fi directionat in pagina de selectie a tipurilor de plata, respectiv: plata cu card, plata cu card de rate, plata prin transfer bancar, sau plata prin transfer de la orice oficiu postal.

Daca esti posesorul unor Cupoane Cadou Brilio.ro cumparate anterior, sau primite cadou de la cineva care le-a cumparat si ti-a transmis si parolele unice de utilzare apasa butonul Cupon cadou si vei putea introduce parolele primite la data cumpararii cupoanelor cadou. Atentie! Odata folosite parolele, aceastea vor deveni nereutilizabile la o alta data ulterioara. Dupa ce ai introdus parolele si vei finaliza cumpararea, vei primi un mesaj electronic automat de la Serviciul Clienti Brilio.ro prin care ti se va comunica oficial epuizarea valorii cupoanelor cadou utilizate. Valoarea lingourilor selectate in vederea cumpararii on-line trebuie sa fie egala, sau mai mare decat valoarea cupoanelor cadou. Brilio.ro nu va onora cumpararea de catre un client a unor lingouri in valoare mai mica decat valoarea cupoanelor cadou, nefiind posibila returnarea valorii ramase neutilizata si nici blocarea ei pentru o alta aventuala cumparatura. Cumpararea cupoanelor cadou este un act unilateral de vointa si decizie a clientului, in baza unei analize anticipate a ofertei Brilio.ro, returnarea valorii acestora, rascumpararea lor, integral sau partial, sau returnarea unei valori rest aferente unei cumparaturi sub valoarea cupoanelor, nefiind in politica de vanzari on-line a magazinului virtual Brilio.ro. Dupa introducerea tuturor parolelor cupoanelor cadou apasa butonul Plata. In cazul in care lingourile selectate au o valoare mai mare decat cea a valorii totale ale cupoanelor, vei fi directionat catre modulul de selectie al tipului de plata ales pentru suma diferenta, putand alege intre plata cu card, plata cu card de rate, plata prin transfer bancar, sau plata prin transfer de la orice oficiu postal.

Atentie! Odata intrat in modulul de plata vei fi migrat in sistemul de plata al bancii partenere a Brilio.ro, iar in cazul in care vei dori sa mai faci modificari ale selectiilor de lingouri spre a fi cumparate, acestea nu vor mai fi posibile dupa intrarea in modulul Plata.

4.      Pretul

Preturile lingourilor si ale monedelor oferite de Brilio.ro sunt exprimate in Lei si includ: asigurarea pe durata livrarii pana la adresa indicata de client si orice alte taxe legale. Brilio.ro ofera cele mai competitive preturi de pe piata romaneasca pentru lingourile si pentru monedele din aur avand fata de concurenta si avantajul unor servicii imbatabile. Pretul lingourilor si al monedelor oferite de Brilio.ro este afisat in magazinul on-line www.brilio.ro pentru fiecare tip de lingou si moneda in parte. Preturile Brilio.ro nu sunt negociabile. Pentru eventualele oferte speciale Brilio.ro va aplica si va afisa in mod vizbil reduceri promotionale, pe perioade limitate, in functie de strategiile de marketing si promovare ale Brilio.ro. Important! Brilio.ro isi rezerva dreptul de a modifica preturile in orice moment, fara notificare prealabila. Exceptie fac lingourile sau monedele confirmate prin plata integrala a comenzilor si confirmarea platii prin mesaj electronic e-mail. Brilio.ro nu accepta solicitari de rezervare a unor lingouri sau a unor monede.

5.      Modalitati de plata

In cazul comenzilor pentru lingouri sau monede din aur plata pe Brilio.ro se poate face numai prin intermediul cardurilor bancare, fie prin card bancar on-line sau cu card de rate on-line. Plata cu carduri bancare a lingourilor si a monedelor din magazinul on-line Brilio.ro este foarte sigura, confidentiala, rapida si in pasi putini si simplu de completat.

Inaintea finalizarii platii vei fi informat despre sumarul lingourilor si al monedelor selectate si al valorii totale pentru care va trebui sa platesti. Important! Preturile Brilio.ro contin toate taxele legale aplicabile in Romania. Livrarea este gratuita si asigurata. Brilio.ro nu percepe niciun fel de comision la plata cu carduri, inclusiv la plata cu carduri in rate.

Timpul necesar confirmarii comenzilor de lingouri si, sau monede din aur este instantaneu in cazul platilor cu carduri.

Daca alegi plata cu cardul on-line, de debit sau de credit, va trebui mai intai sa verifici cu banca ta si sa te asiguri daca cardul tau iti permite sa faci plati on-line, daca ai nevoie de parola 3D-Secure, sau daca ai limite de plata sub valorile lingourilor si, sau al monedelor ce doresti sa le cumperi de pe Brilio.ro. Apoi vei primi pas cu pas instructiunile aferente completarii datelor necesare pentru finalizarea si confirmarea platii, si pentru primirea parolei-cod de acces pentru urmarirea situatiei comenzii in lucru, precum si a datei estimate de livrare. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, clientul trebuie sa introduca numele si prenumele de pe card, codul complet al cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, introduse fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura clientului. Indiferent de valuta in care aveti contul cardului, tranzactiile se vor face in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului clientului.

Pentru plata cu cardul de rate on-line, va trebui mai intai sa verifici cu banca ta si sa te asiguri daca cardul tau iti permite sa faci plati on-line, daca ai nevoie de parola 3D-Secure, sau daca ai limite de plata sub valorile lingourilor ce doresti sa le cumperi de pe Brilio.ro. Apoi va trebui mai intai sa selectezi tipul de card de rate din oferta disponibila la Brilio.ro, dupa care vei primi pas cu pas instructiunile aferente completarii datelor necesare pentru finalizarea si confirmarea platii si pentru primirea parolei-cod de acces pentru urmarirea situatiei comenzii in lucru, precum si a datei estimate de livrare. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa introduci numele si prenumele de pe card, codul complet al cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, introduse fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura clientului. Indiferent de valuta in care ai contul cardului, tranzactiile se vor face in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului clientului.

6.      Salvarea datelor

Brilio.ro a fost înscris în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal prin SC Brilio Line SRL la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), avand numarul de inregistrare nr. 17088.

Dupa fiecare comanda ce va fi plasata de catre un client, intelegandu-se prin aceasta ca poate fi o comanda finalizata sau nu, datele mentionate de catre client vor fi salvate, exceptie facand datele aferente platilor cu cardurile de plata sau in rate, asa cum este prevazut in finalul punctului B.5 (Modalitati de plata), pentru a putea fi folosite ulterior, in cazul in care acelasi client revine la magazinul on-line Brilio.ro. Datele furnizate de clienti sunt strict confidentiale si intra sub incidenta legilor despre garantarea confidentialitatii datelor cu caracter personal in vigoare in Romania si in Comunitatea Europeana, Brilio.ro garantand in acest sens confidentialitatea maxima si netransmiterea acestora catre terti, fara acordul scris, prealabil si liber consfintit al clientilor. Clientul poate solicita oricand in scris catre serviciulclienti@brilio.ro stergerea datelor personale din banca de date a Brilio.ro, Brilio.ro avand obligatia sa raspunda in scris in maxim 48 de ore si sa confirme stergerea tuturor datelor personale solicitate de client.

7.      Urmarirea comenzilor confirmate

In cazul confirmarii comenzilor prin plata integrala aferenta, clientii pot urmari situatia acesteia in timp real prin accesarea cu parola-cod de acces ce o vor primi odata cu mesajul de confirmare a platii, sau prin inregistrarea ca si client pe Brilio.ro. Astfel, orice client poate afla ce data de livrare i s-a confirmat, in ce stadiu se afla zi de zi lingourile si, sau monedele comandate de client, daca si cand s-a livrat comanda, seria si numarul documentului de livrare, sau cine a semnat de primire pentru preluarea comenzii la livrare, la ce data si la ce ora.

8.      Ambalarea si securizarea lingourilor si a monedelor

Toate lingourile si monedele din aur oferite si comercializate de Brilio.ro sunt ambalate si sigilate in blistere din plastic de catre producatorul elvetian pentru lingouri sau de catre bancile emitente pentru monede. In vederea livrarii catre client, blisterele sunt apoi ambalate si securizate de Brilio.ro in ambalaje din carton in vederea protejarii suplimentare pe durata transportului, iar apoi sunt introduse finalmente in plicuri cu bule protectoare cu aer pentru o protectie maxima, in vederea eliminarii oricarui risc de deteriorare accidentala pe durata transportului. Plicurile sunt sigilate cu banda adeziva de securizare personalizata Brilio.ro pentru a preveni si elimina orice dubiu asupra violarii continutului plicului pana la destinatia finala, la adresa indicata de client in comanda platita.

Important! Orice plic care prezinta urme de violare a continutului, sau de deterioarare a benzii adezive de securizare trebuie refuzat la livrare fara a se interveni asupra acestuia, sau asupra continutului plicului, indicandu-se in documentul de livrare motivul refuzului, de exemplu: plic violat, sau cu urme de violare a continutului. Totodata, trebuie instiintat Brilio.ro imediat prin intermediul numarului de telefon gratuit TelVerde 08008BRILIO (0800827454), sau prin mesaj electronic e-mail serviciulclienti@brilio.ro.

Atentie! Brilio.ro nu-si asuma responsabilitatea si nu va lua in calcul reclamatii ulterioare legate de garantia bijuteriilor, daca se reclama calitatea bijuteriilor ulterior receptiei plicurilor cu urme de violare, sau de deteriorare a benzii adezive de siguranta, responsabilitatea revenind in acest caz, exclusiv clientului.

9.      Certificarea calitatii – tipuri de certificate

Toate lingourile si monedele din aur oferite Brilio.ro sunt ambalate si sigilate securizat de catre producatorul elvetian in blistere din plastic ce contin atat lingoul sau moneda, cat si un certificat de autenticitate emis de producator ce specifica puritatea si gramajul lingoului, sau a monedei. Brilio.ro adauga acestuia in momentul vanzarii un certificat propriu ce contine confirmarea tuturor datelor din certificatul original al lingoului sau a monedei, cat si conditiile de rascumparare oferite de Brilio.ro.

Aceste certificate sunt garantul maxim al autenticitatii lingoului sau a monedei respective si al caracteristicilor mentionate. Important! Brilio.ro nu percepe taxe suplimentare pentru certificatele lingourilor si ale monedelor.

In certificatul suplimentar emis de Brilio.ro clientul va gasi conditiile de rascumparare ale lingourilor si ale monedelor. Important! Un certificat veritabil nu trebuie sa aiba mentionat in el niciodata pretul lingoului sau a monedei cumparate, acest lucru putand fi atestat de factura de cumparare.

10.  Livrarea si receptia comenzii

Livrarea comenzilor se va face gratuit exclusiv pe intreg teritoriul Romaniei, in maxim 10 zile lucratoare de la data platii si a confirmarii unei comenzi, Brilio.ro nepercepand taxe de trasport pentru niciun lingou sau moneda comandata, nici taxe de urgenta, sau alte taxe de orice natura. Livrarile se fac intr-un mod maxim securizat, fiind asigurate pe intreaga durata a transportului pana la destinatie, la adresa indicata de client. Livrarea se va face conform detaliilor indicate de client privind adresa de livrare si intervalul orar disponibil. Clientul trebuie sa ia toate masurile pentru a fi disponibil in ziua livrarii la adresa indicata. In cazul in care curierul autorizat de Brilio.ro nu il va gasi disponbil la adrea indicata, va mai reveni de maxim 2 ori in urmatoarele 24 de ore, dupa care va returna livrarea catre Brilio.ro, iar costurile unor ulterioare noi tentative de livrari, pana la livrarea finala, vor fi suportate de client, inclusiv asigurarea pentru livrarile repetate. In situatia expresa in care clientul nu va fi disponibil in cazurile a maxim 3 livrari in total si nici nu v-a raspunde mesajelor electronice e-mail transmise de Brilio.ro de avertizare asupra modificarii datelor destinatie de livrare, pe o perioada de maxim 12 luni de la data primei livrari, Brilio.ro isi rezerva dreptul de a aplica prevederile legislatiei in vigoare privind abandonarea bunurilor. 

Brilio.ro va livra lingourile si, sau monedele comandate si platite integral de client, impreuna cu urmatoarele documente:

11.1.1.             Lista sumar a continutului livrarii;

11.1.2.             Factura fiscala originala;

11.1.3.             Certificatul de calitate Brilio.ro;

11.1.4.             Fotografiile tiparite ce atesta integritatea ambalajelor si a lingourilor si, sau a monedelor continute;

11.1.5.             Confirmarea pretiparita pentru client in vederea timiterii acesteia in termen de 24h de la data receptiei, catre Brilio.ro pentru validarea eventualei intentii de solicitare ulterioara a rascumpararii de catre Brilio.ro.

Important! Se pot face si livrari in afara teritoriului Romaniei, dar in acest caz taxa de livrare cade in sarcina clientului, iar termenul de livrare poate fi mai lung pana la maxim 15 zile lucratoare. Atat taxa de livrare, cat si termenul exact de livrare in afara teritoriului Romaniei pot fi confirmate numai in momentul unei comenzi ferme achitate integral.

Important! Intregul proces de finalizare al comenzilor, ambalare, securizare si livrare al lingourilor, inclusiv eventualele retururi, este monitorizat detaliat cu camere video, inregistrarile video fiind arhivate timp de 90 de zile, putand fi folosite in orice situatie de reclamatie ulterioara livrarii.

La primirea livrarii clientul are obligatia sa verifice integritatea ambalajului, iar daca ambalajul sau banda adeziva de securizare nu sunt deteriorate, pentru intrarea in posesie a lingourilor si, sau a monedelor comandate trebuie sa semneze de primire in documentul de livrare, indicand in clar numele si prenumele persoanei ce va face receptia coletului ce contine lingourile comandate, CNP-ul, data si ora preluarii coletului.

Comanda se va considera livrata odata ce datele mentionate in paragraful anterior sunt complete.

Clientul va trebui sa faca receptia lingourilor si, sau a monedelor imediat dupa livrare, verificand toate aspectele si detaliile legate de continutul livrarii prin verificare cu lista sumar a livrarii inclusa in plicul Brilio.ro, precum si verificarea cantitatii de lingouri si, sau monede, conform facturii fiscale originale insotitoare si a sumarului comenzii de la momentul platii, a certificatelor de calitate si garantie insotitoare, a certificatelor, dupa caz, si a oricaror alte documente insotitoare continute in plicul livrat.

Daca clientul doreste sa-si valideze posibilitatea de a solicita ulterior datei de cumparare rascumpararea de catre Brilio.ro a lingourilor si, sau a monedelor vandute catre client, acesta va trebui:

12.1.                  Sa verifice continutul, calitatea si cantitatea receptionata, conform comenzii;

12.2.                  Sa confirme si sa valideze aceasta intentie in scris prin trimitere a unui mesaj electronic de tip e-mail la adresa serviciulclienti@brilio.ro in termen de 24 ore de la data receptiei comenzii lingourilor catre Brilio.ro conform instructiunilor primite odata cu livrea lingourilor si, sau a monedelor continute in confirmarea pretiparita;

In cazurile de deteriorare sau de pierdere totala a lingourilor si, sau a monedelor comandate pe durata livrarii, Brilio.ro va anunta clientul in termen de 2 zile lucratoare de la data evenimentului si se obliga sa restituie clientului contravaloarea lingourilor si, sau a monedelor comandate in termen de 3 zile de la data primirii instiintarii scrise de la Brilio.ro despre deteriorarea sau pierderea lingourilor si, sau a monedelor comandate pe durata transportului. In astfel de cazuri mentionate mai sus clientul nu poate face raspunzator pe Brilio.ro si nu-i poate solicita niciun fel de daune, pierderi sau compensari, de niciun fel de natura.

11.  Politica de rascumparare a lingourilor si a monedelor

Orice client care a cumparat lingouri si, sau monede din aur numai prin intermediul magazinului on-line Brilio.ro poate vinde inapoi catre Brilio.ro lingourile si, sau monedele respective, iar Brilio.ro poate accepta rascumpararea acestora in orice moment respectand integral urmatoarele conditii:

12.1.                  In vederea rascumpararii, clientul va trebui sa acceseze butonul Rascumparare din magazinul on-line Brilio.ro, sectiunea Investitii lingouri pentru a agreea pretul de rascumparare afisat si sa completeze campurile obligatorii din cererea de rascumparare, apoi sa Trimita cererea, dupa care va fi contactat de catre un reprezentant al Serviciului Clienti Brilio.ro pentru precizarea urmatorilor pasi din procedura de rascumparare;

12.2.                  Lingourile si, sau monedele au fost cumparate de catre client numai de la si numai prin Brilio.ro;

12.3.                  Clientul trebuie sa fi trimis catre Brilio.ro la data cumpararii lingourilor si, sau a monedelor confirmarea scrisa ca receptia lingourilor si, sau a monedelor a fost facuta in conditii foarte bune de calitate si in conformitate integrala cu comanda facuta, iar Brilio.ro trebuie sa aiba in arhivele sale confirmarea primirii in foarte buna stare a lingourilor si, sau a monedelor comandate de client si receptionate conform comenzii initiale. Netrimiterea confirmarii receptiei in termenul de 24 ore de la data cumpararii de catre client atrage dupa sine anularea posibilitatii rascumpararii de catre Brilio.ro a lingourilor si, sau a monedelor in cauza respectiva.

12.4.                  Clientul va trebui, daca i se solicita de catre Brilio.ro, sa faca dovada cumpararii de la Brilio.ro prin prezentarea unei copii a facturii originale;

12.5.                  Dupa accesarea butonului Rascumparare de catre client si in baza verificarii telefonice primare facute de catre un operator al Serviciului Clienti Brilio.ro, precum si a confirmarii partiale de trimitere catre Brilio.ro a lingourilor si, sau a monedelor in cauza, lingourile si, sau monedele trebuie sa fie trimise de catre client spre rascumparare catre Brilio.ro in ambalajul original tip blister din plastic al producatorului elvetian, sau a bancii emitente, ambalajul trebuind sa fie nealterat, nedistrus, nezgariat, neindoit sau nedeteriorat partial sau integral in vreun fel;

12.6.                  Livrarea lingourilor si, sau a monedelor de la client catre Brilio.ro se va face prin curier asigurat pana la Brilio.ro in baza suportarii costului integral al livrarii de catre client. Din motive de securitate, nu se vor accepta si nu se vor face livrari personale direct la sediul Brilio.ro sau prin intermediari;

12.7.                  Lingourile si, sau monedele pot fi rascumparate numai dupa primirea lor de catre Brilio.ro si dupa verificarea respectarii integrale a tuturor conditiilor de rascumparare;

12.8.                  Dupa primirea si inspectarea lingourilor si, sau a monedelor de catre Brilio.ro, daca cel putin una din conditiile de rascumparare nu este respectata sau indeplinita integral, Brilio.ro va informa clientul in cel mai scurt timp posibil si va trimite lingourile si, sau monedele retur catre client pe costul integral al acestuia, cu plata la destinatie. Intregul proces de primire la Brilio.ro, receptia si inspectarea lingourilor si, sau a monedelor va fi filmat si arhivat timp de 90 de zile de la momentul inregistrarii receptiei;

12.9.                  Lingourile si, sau monedele trebuie sa fie nedeteriorate, nedistruse partial sau integral, nezgariate, sau nealterate in vreun fel;

12.10.              Ambalajele tip blister ale lingourilor si, sau ale monedelor trebuie sa fie nedeteriorate, nedistruse partial sau integral, nezgariate, sau nealterate in vreun fel;

12.11.              Brilio.ro va refuza fara drept de apel rascumpararea oricarui lingou si, sau a oricarei monede daca la receptie, dupa trimiterea de catre client, orice blister este constatat ca fiind deschis, deteriorat, alterat, indoit, zgariat, partial sau integral sau asupra caruia se constata ca s-a intervenit in orice fel fata de startea initiala si, sau orice lingou si, sau orice moneda este deteriorata, zgariata, taiata, partial sau integral sau asupra carora s-a intervenit in orice fel fata de startea initiala.

Pretul la care se poate face rascumpararea este afisat in pagina de Investitii – Lingouri – Rascumpare al magazinului on-line Brilio.ro;

Pretul de rascumparare oferit de Brilio.ro este pret fix si nenegociabil, indiferent de cantitatea rascumparata sau de alte conditii;

Pretul de rascumparare va fi achitat de Brilio.ro numai intr-un cont bancar al clientului si numai dupa ce lingourile si, sau monedele trimise spre rascumparare vor fi inspectate si vor fi confirmate catre client ca sunt corespunzatoare tuturor conditiilor de rascumparare;

Pretul de rascumparare nu va fi achitat de Brilio.ro in alte forme decat prin transfer bancar direct in contul specificat de client.

C.     Cum cumpar ceasuri din aur

Brilio.ro este distribuitor autorizat de ceasuri din aur de 18K (puritate aur 750‰) ale firmei H.F Bauer, firma germana cu istorie si experienta in acest domeniu din anul 1924. H.F. Bauer garanteaza ca ceasurile sale sunt 100% produse in Germania si cu unele componente sau mecanisme produse si in Elvetia.

1.      Comenzi

Pentru a comanda ceasuri din aur din colectia din magazinul on-line Brilio.ro trebuie accesata din meniul principal categoria «Ceasuri din aur », dupa care se poate alege modelul dorit pentru care, dupa citirea si acceptarea caracteristicilor modelului respectiv, se poate opta pentru «Adauga in cos » si se urmeaza apoi pasii   mentionati in procedura de cumparare.

2.      Ambalaj

Fiecare ceas din aur este insotit de cutia proprie din lemn elegant si finisat superior, care ofera si protectie pe durata livrarii. Aceasta cutie trebuie pastrata pana la expirarea perioadei de garantie.

3.      Garantie

Conform legislatiei in vigoare in Romania, Legea 449/2003 si din Comunitatea Europeana, garantia extinsa a ceasurilor din aur vandute de Brilio.ro este de 24 luni de la data facturarii, pentru orice ceas din aur, fara exceptie, garantand urmatoarele:

         i.            Puritatea (tipul) si culoarea aurului din care sunt produse;

       ii.            Diamantele montate in ceasurile din aur vandute de Brilio.ro sunt naturale;

      iii.            Partile componente ale ceasurilor din aur vandute de Brilio.ro nu isi schimba caracteristicile daca sunt purtate si intretinute corespunator conform recomandrilor Brilio.ro;

     iv.            Ceasurile din aur vandute de Brilio.ro, fara exceptie sunt marcate minim cu marca oficiala si legala a producatorului, iar in unele cazuri implicit cu cea a statului Roman, de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.) - Directia pentru Metale Pretioase si Pietre Pretioase din Romania;

Urmatoarele date sunt inscrise in fiecare certificat emis pentru ceasurile din aur vandute de Brilio.ro :

a.      Modelul de ceas din aur;

b.      Seria individuala a ceasului din aur;

c.      Tipul de mecanism;

d.      Data cumpararii;

e.      Stampila Brilio;

f.        Numarul de diamante incrustate (dupa caz);

g.      Greutatea in carate a diamantelor incrustate (dupa caz);

h.      Culoarea diamantelor incrustate (dupa caz);

i.         Claritatea diamantelor incrustate (dupa caz);

j.         Taietura diamantelor incrustate (dupa caz);

k.       Calitatea taieturii diamantelor incrustate (dupa caz).

Pentru a putea beneficia de garantia ceasurilor din aur, Brilio.ro recomanda clientului urmatoarele metode de purtare si intretinere a ceasurilor din aur cu si fara pietre pretioase:

1.      Intretinerea ceasurilor din aur este esentiala pentru pastrarea calitatilor lor initiale. Atunci cand nu le purtati, pastrati ceasurile in cutia in care v-au fost livrate de Brilio.ro.

2.      Scoateti ceasurile si protejati-le ferite de actiunea directa a substantelor ce contin acizi, grasimi, detergenti, sau alte substante chimice, daca trebuie sa manipulati astfel de substante in mod uzual, sau ocazional.

3.      Nu purtati ceasurile atunci cand faceti sport, dus, inot sau orice alta activitate in care ceasurile pot intra in contact cu apa, sau cu obiecte sau suprafete dure, abrazive, sau alunecoase, ce ar putea duce la lovirea, zgarierea, sau deteriorarea, partiala sau totala a ceasurilor. Producatorul mentioneaza ca desi ceasurile sunt prevazute cu etanseizare impotriva apei, nu recomanda imersia in apa a ceasurilor din aur.

4.      Ceasurile, cu sau fara diamante montate, necesita o atentie si o intretinere suplimentare, avand in vedere ca purtarea lor zilnica poate duce la zgarieri, pierderea lustrului, sau chiar deterioarea, ori pierderea diamantelor din monturi.

5.      In orice situatie legata de garantia ceasurilor din aur cu pietre pretioase vandute de Brilio.ro, fara exceptie, clientul va trebui sa contacteze in scris serviciulclienti@brilio.ro, pentru detalii ale procedurilor aplicabile.

6.      In situatiile in care se va confirma ca o eventuala deterioare, partiala sau totala a fost produsa din cauza unui defect ascuns de productie, de material sau de executie, Brilio.ro va executa reparatia ceasului in mod gratuit, suportand inclusiv taxele de transport pe care le va deconta in baza facturilor curierilor folositi de clienti, la sfarsitul analizei tehnice de evaluare, dupa caz, in conditiile prevederilor OG nr.21/1992 revizuita, sau a legilor ulterioare ce vor completa cadrul legal pentru astfel de cazuri.

7.      Brilio.ro respecta si incurajeaza Drepturile Consumatorului, asa cum sunt prevazute in prevederile O.G. nr.21/1992 republicata si in prevederile legii nr. 449/2003, fiind incluse in acesti Termeni Generali duca care Brilio.ro isi guverneaza si isi desfasoara activitatea comerciala.

8.      Garantia devine nula in cazul in care din diverse motive de folosire, sau purtare incorecte si nerecomandate a ceasurilor au fost generate deteriorari partiale sau totale ale acestora, a monturii pietrelor pretioase, sau a pietrelor pretioase. Chiar si in cazul pierderii garantiei, nu aplicati niciun fel de metode proprii sau terte de remediere, sau reparare si nu folositi ace, sau alte obiecte ascutite pentru curatare sau remedieri, ori reparatii. In astfel de cazuri, contactati direct si cat mai repede posibil serviciulclienti@brilio.ro pentru a primi cele mai profesionale recomandari. In caz contrar Brilio.ro nu isi asuma nicio responsabilitate pentru pastrarea garantiei, sau pentru remedierile si reparatiile ulterioare.

9.      Brilio.ro nu poate fi facut responsabil si nu i se pot solicita daune interese, penalizari sau compensari de orice natura pentru deterioarea sau pierderea completa a ceasurilor, sau a unor parti din acestea, sau a uneia, sau a mai multor pietre pretioase montate in ceasuri, cauzate de nerespectarea uneia, sau mai multor recomandari Brilio.ro din art. C.3.1-12.

10.  Garantia devine nula in cazul tuturor deteriorarilor produse prin nerespectarea uneia, sau a mai multor recomandari Brilio.ro din art. C.3.1-12.

11.  Desi garantia se pierde in situatiile nerespectarii uneia, sau mai multor recomandari prezentate in art. C.3.1-12, Brilio.ro poate remedia contra-cost, cu metode profesioniste reparatii ale ceasurilor vandute exclusiv din colectia Brilio.ro, dar numai dupa o analiza corespunzatoare a ceasurilor  respective si confirmarea catre client a deciziei Brilio.ro de a efectua operatiuni de remediere sau reparatii si primirea acceptului scris al clientului asupra costului reparatiilor, refacerilor integrale si asupra termenului de reparatie.

12.  Garantia devine nula in cazul oricaror interventii neautorizate de catre client sau teri desemnati de acesta, reprezentantii acestuia, sau de catre persoane din afara Brilio.ro solicitate de client pentru proceduri de curatare, sau pentru orice fel de proceduri de interventie asupra cesasurilor, iar in astfel de situatii Brilio.ro poate refuza efectuarea oricarei interventii de remediere sau reparatie ulterioara.

4.      Livrari

Termenul maxim de livrare al unui ceas din aur din oferta Brilio.ro este dupa cum urmeaza:

a.      10 zile lucratoare pentru modele aflate in stoc;

b.      8 saptamani pentru modele neexistente in stoc ce trebuie produse integral la comanda ca producator.

D.     Politica de confidentialitate si de garantare a sigurantei datelor

Brilio.ro, implicit www.brilio.ro, a fost înscris în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal prin SC Brilio Line SRL la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), avand numarul de inregistrare nr. 17088.

Toate informatiile si datele furnizate de client magazinului on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase Brilio.ro, implicit www.brilio.ro intra sub incidenta Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a datelor cu caracter personal, modificată şi completată, şi a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, precum si a legilor ultrioare ce vor intra in vigoare in Romania si in Comunitatea Europeana privind protectia si garantarea datelor cu caracter personal www.dataprotection.ro .

Prin acceptarea Termenilor Generali Brilio.ro clientul declara ca este de acord ca datele personale transmise catre Brilio.ro sa intre in baza de date a companiei SC BRILIO LINE SRL, inregistrata la A.N.S.P.D.C.P. sub numarul 17088 ca operator de date cu caracter personal, pentru servicii de comunicaţii electronice magazin on-line si implicit ca este de acord ca aceste date sa fie prelucrate si utilizate de Brilio.ro in scopuri de reclama, marketing si publicitate. Brilio.ro garanteaza ca toate datele vor ramane strict confidentiale, nefiind divulgate sau trimise, integral sau partial niciunei terte parti, fara acordul scris, direct, explicit si liber exprimat al clientilor, in conformitate cu prevederile legale. Clientul poate solicita oricand in scris catre serviciulclienti@brilio.ro, conform Legii 677/2001, dreptul de acces, opozitie si interventie asupra datelor personale comunicate sau stergerea datelor personale din banca de date a Brilio.ro, Brilio.ro avand obligatia sa raspunda in scris in maxim 3 zile lucratoare si sa confirme modificarile solicitate sau stergerea tuturor datelor personale solicitate de client. Brilio.ro poate face uz de prevederile legii de a transforma in date anonime acele date a caror folosire nu este conforma legilor in vigoare.

In baza reglementarilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc si, de asemenea, are dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct. In acest sens, persoanele care doresc sa-si exprime opozitia, trebuie sa solicite in scris catre serviciulclienti@brilio.ro.

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE:
Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, SC BRILIO LINE SRL, prin www.brilio.ro are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopurile colectării datelor sunt: baza de date clienti, comunicarea datelor necesare vanzarilor, livrarii comenzilor, direct marketing, trimitere oferte speciale, actualizari oferte.
Sunteţi solicitatat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru a va putea da toate detaliile ofertelor Brilio.ro, a derularii comenzilor Dvs., sau a actualizarii ofertelor. Refuzul dvs. determină imposibilitatea trimiterii, completarii sau definitivarii comenzilor Dvs.
Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării numai de către operator şi nu sunt comunicate si altor destinatari.
Daca doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Brilio.ro, va puteti preciza in scris optiunea  catre 
serviciulclienti@brilio.ro.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la serviciulclienti@brilio.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil de la data constatarii.

Platile on-line cu cardul, sau cu cardul de rate, se vor face in conditii de maxima siguranta si securitate a datelor, Brilio.ro neavand acces la aceste date, ci numai banca Credit Europe Bank, banca partenera Brilio.ro pentru plati on-line. In momentul in care clientul va apasa butonul Plata se va putea observa direct in bara adresei de navigare ca s-a migrat in adresa serverului bancii, astfel ca toate informatiile legate de cardul clientului vor fi encriptate si vor naviga direct prin serverele bancii si ale emitentului cardului, VISA, sau MASTERCARD, dupa caz, fara sa mai aiba nicio legatura cu serverul Brilio.ro. Pentru mai multe detalii, Brilio.ro va recomanda sa cititi si politica de confidentialitate a Credit Europe Bank in ceea ce priveste platile cu carduri. Brilio.ro accepta la plata cardurile emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro).

In cazul platilor prin card bancar, prin sistemul "3-D Secure" aplicat de catre Credit Europe Bank pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard datele completate de catre clienti, gen numar de card, data expirarii etc., nu sunt transferate sau stocate, in niciun moment de timp, pe serverele Brilio.ro, sau pe serverele Credit Europe Bank, aceste date fiind trimise direct si nemijlocit in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. In plus, in cazul in care cardul clientului a fost emis de catre o banca certificata in sistemul "3-D Secure", autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de client, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM. Pentru o mai buna informare, Brilio.ro va recomanda sa cititi Verified by Visa si SecureCode pentru detalii complete legate de sistemul "3-D Secure". "3-D Secure" este un sistem de autentificare a identitatii posesorilor de carduri in mediu electronic, permitand efectuarea de cumparaturi on-line cu orice tip de card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv carduri de debit si carduri electronice Maestro si Visa Electron. De asemenea, sunt acceptate si cardurile virtuale emise de aceste organizatii.

Brilio.ro este un magazin on-line ce ofera cel mai inalt grad de securizare in baza tehnologiilor momentului, avand certificat SSL DigiCert, care confera siguranta ca site-ul Brilio.ro este verificat la intervale foarte scurte de timp de servere foarte puternice care, prin aplicarea celor mai avansate tehnologii de encriptare elimina amenintarile de hacking in site, phishing, clonarile site-ului sau interventiile neautorizate de orice fel. Brilio.ro a contractat certificatul SSL de la unul dintre liderii mondiali ai momentului pentru astfel de servicii, DigiCert, optand pentru tipul de certificat SSL EV (Secure Socket Layer - Extended Validation), cel mai eficient mijloc de protectie  pentru acest tip de magazin on-line. Astfel, orice client poate observa inca de la intrarea in magazinul on-line Brilio.ro daca, in functie de web browser-ul folosit, culoarea de fundal a barei in care a scris adresa magazinului www.brilio.ro devine de culoare verde, sau literele DigiCert sunt de culoare verde, simboluri precise ale garantiei existentei certificatului SSL, atunci este garantat ca certificatul SSL este activ.

In al doilea rand, sigiliul verde din subsolul oricarei pagini Brilio.ro in care sunt mentionate urmatoarele date: SECURED by digicert EV (data) Identity Assured, confera o dubla siguranta ca site-ul este verificat in orice moment.

E.     Politica de no-spam (netransmiterea mesajelor electronice neautorizate)

Brilio.ro are o politica foarte clara si ferma in privinta mesajelor comerciale nesolicitate (spam), prin aceasta intelegandu-se ca Brilio.ro nu va folosi sub nicio forma datele clientilor pentru trimiterea mesajelor comerciale nesolicitate (spam), nu incurajeaza acest gen de mesaje si exclude orice asociere cu entitati care pot utiliza astfel de practici.

Clientii pot decide singuri, prin act de vointa individuala, neinfluentata sau incurajata in vreun fel de Brilio.ro, daca doresc sa se inregsitreze intr-una sau mai multe modalitati de comunicare a mesajelor Brilio.ro, gen Newsletter, Facebook sau oricare alte metode puse la dispozitia clientilor in magazinul on-line de bijuterii cu pietre pretioaase Brilio.ro.

F.      Politica de fidelizare

Brilio.ro ofera clientului posibilitatea de a cumpara on-line bijuterii din aur cu pietre pretioase si ceasuri din aur H.F. Bauer (Made in Germany) cu posibilitatea de a se inscrie voluntar in cadrul programului de recompensare a clientilor magazinului on-line Brilio.ro pentru clientii fideli.

Programul de fidelizare Brilio.ro se aplica strict si exclusiv doar pentru cumpararea de bijuterii si ceasuri din aur de pe Brilio.ro, neaplicandu-se si in cazul cumpararii de lingouri si, sau monede din aur din oferta Brilio.ro.

Accesarea si integrarea voluntara in programul de fidelizare se va face numai pe baza inregistrarii sau a autentificarii cu datele minime necesare solicitate. Din acel moment in contul fiecarui client se vor contabiliza datele la care a facut cumparaturi de bijuterii Brilio.ro, urmand a beneficia de programul de recompensare pentru clientii fideli valabil la data respectiva. In acest moment Brilio.ro deruleaza si aplica urmatorul program de fidelizare pentru clientii care cumpara bijuterii Brilio.ro, dupa cum urmeaza:

  • CLIENT RUBIN: orice client care cumpara in total oricare 3 bijuterii sau ceasuri din aur de pe Brilio.ro in intervalul de 24 luni de la prima achizitie, pe baza de inregistrare sau autentificare in programul de Fidelizare Brilio.ro va primi cadou 1 (un) rubin.
  • CLIENT SAFIR: orice client care cumpara in total oricare 5 bijuterii sau ceasuri din aur de pe Brilio.ro in intervalul de 24 luni de la prima achizitie, pe baza de inregistrare sau autentificare in programul de Fidelizare Brilio.ro va primi cadou 1 (un) pandantiv din aur 18K cu safir.
  • CLIENT DIAMANT: orice client care cumpara in total minim oricare 6 bijuterii sau ceasuri din aur de pe Brilio.ro in intervalul de 24 luni de la prima achizitie, pe baza de inregistrare sau autentificare va primi statutul de Client Diamant Brilio.ro si va avea reducere permanenta de -10% din valoarea oricarei bijuterii din aur cu pietre pretioase sau ceas din aur de pe Brilio.ro pe toata durata de viata a magazinului on-line Brilio.ro. Acest drept nu este transmisibil si nu poate fi mostenit.
  • Daca dupa 24 de luni de la prima achizitie de pe Brilio.ro pe baza de inregistrare sau autentificare, clientii Rubin si Safir nu depasesc nivelul inregistrat in acel moment aferent fiecarui tip de program de fidelizare astfel incat sa se acceada la un nivel superior (de exemplu: de la Client Rubin la Client Safir, sau de la Client Safir la Client Diamant) se vor anula toate inregistrarile din contul respectiv.

Pentru a intra in programul de fidelizare orice client trebuie sa se inregistreze sau sa se autentifice, introducand toate datele solicitate in campurile obligatorii din pagina cont. Din acel moment, pentru orice bijuterie sau ceas din aur cumparate din magazinul on-line Brilio.ro clientul va fi inregistrat in programul de fidelizare.

Este recomandabil ca la fiecare intrare in magazinul on-line de bijuterii Brilio.ro sa se faca mai intai inregistrarea contului personal prin accesarea butonului cont.

Brilio.ro are dreptul deplin si neatacabil da a putea actualiza oricand politica sa de fidelizare, sau de a o anula fara niciun fel de notificare prealabila sau preaviz.

G.    Politica de retur

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumpararea produselor comandate la distanta, implicit cele prin comert electronic, este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel, clientul are dreptul sa notifice in scris Brilio.ro ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea bijuteriilor. Returul produselor se supune Ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 art. 2 lit. e., completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000, privind regimul juridic al contractelor la distanta. Conform acestor legi in vigoare, "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la comanda, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului". Contravaloarea returnata, cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport si asigurari aferente transportului care pot fi retinute de Brilio.ro din valoarea comenzii intiale platite de client in cazul in care acesta nu si le achita singur in avans pentru trimiterea bijuteriilor comandate initial.

a.      Clientul poate refuza receptia daca plicul prezinta in momentul primirii si al receptiei urme de violare a continutului, sau de deterioarare a benzii adezive de securizare. In acest caz plicul trebuie refuzat la livrare fara a se interveni asupra acestuia sau asupra continutului, indicandu-se in documentul de livrare cauza refuzului, de exemplu: plic violat, sau cu urme de violare a continutului. Totodata, trebuie instiintat Brilio.ro imediat prin intermediul numarului de telefon gratuit TelVerde 08008BRILIO (0800827454), sau prin mesaj electronic e-mail serviciulclienti@brilio.ro.

Atentie! Brilio.ro nu-si asuma responsabilitatea si nu va lua in calcul reclamatii ulterioare legate de garantia bijuteriilor, daca se reclama calitatea bijuteriilor ulterior receptiei plicurilor cu urme de violare, sau de deteriorare a benzii adezive de siguranta.

b.      Clientul poate apela la politica de retur dupa receptia plicului in conditii normale, fara urme de violare sau deteriorare, in conditiile urmatoare:

b1. Returul se va accepta de Brilio.ro numai in termen maxim de 10 zile de la data receptiei de catre client.

b2. Returul se va accepta de Brilio.ro numai daca bijuteriile nu au urme de purtare, de zgariere, de lovire, sau de deteriorare sub orice forma si numai daca prezinta toate pietrele montate si livrate de Brilio.ro conform certificatului de garantie emis la livrare in baza sumarului comenzii platite, si fara ca pietrele sa fie deteriorate.

b3. Returul se va accepta de Brilio.ro numai daca se returneaza bijuteriile in cutiile si ambalajele de protectie originale in care au fost livrate si nedeteriorate, exceptand doar acceptarea desigilarii zonei benzii adezive de siguranta si dezlipirea corespunzatoare a plicului in zona destinata deschiderii acestuia la momentul receptiei bijuteriilor de la Brilio.ro

b4. Returul va fi acceptat de Brilio.ro numai daca bijuteriile vor fi reambalate in cutiile si ambalajele originale, nedeteriorate si numai impreuna cu toate documentele ce au insotit livrarea, inclusiv factura fiscala originala, certificatele de garantie si calitate ale bijuteriilor si ale pietrelor pretioase, conform listei sumar a livrarii, sau orice alt document ce a insotit livrarea intiala de la Brilio.ro.

b5. Returul nu va fi efectuat daca Brilio.ro nu va primi retur si factura fiscala oiginala, neacceptandu-se copii, fotografii digitale sau alte variante in afara originalului fiind necesara in procedurile legale de nulare sau stornare a facturii initale. In cazul primirii retur a bijuteriilor, dar fara primirea si a facturii fiscale originale in termen de maxim 3 luni de la data returului bijuteriilor, Brilio.ro nu va returna clientului contravaloarea bijuteriilor returnate si isi rezerva dreptul de a aplica prevederile legale in vigoare privind abandonarea bunurilor.

b6. Dupa caz, Brilio.ro isi rezerva dreptul de a solicita clientului ce apeleaza la politica de retur, inainte de aplicarea procedurii de retur a unor fotografii digitale concludente cu rezolutie de minim 1 MB ale bijuteriilor ce se doreste de catre client a fi returnate.

b7. Returul se va face prin respectarea urmatorilor pasi:

                                                       b7i.     Clientul va apela operatorul de serviciu al numarului de telefon gratuit TelVerde 08008BRILIO (0800827454), sau prin mesaj electronic e-mail la adresa serviciulclienti@brilio.ro si va comunica catre Brilio.ro urmatoarele date:

1.    data la care a fost livrata comanda;

2.    numarul si seria facturii, precum si data emiterii inscrisa pe acest document;

3.    numele clientului si adresa la care s-a facut livrarea;

4.    adresa de la care se va prelua returul;

                                                     b7ii.     confirmarea adresei electronice a clientului pentru mesaje electronice e-mail;

                                                    b7iii.     Clientul va primi un cod de retur de la operatorul Brilio.ro.

                                                   b7iv.     Clientul va ambala bijuteriile in cutiile si ambalajele originale nedeteriorate, pe care le va ambala intr-un plic protector cu bule de aer, sau le va impacheta intr-o cutie protejand temeinic cutia cu bijuterii astfel incat aceasta sa nu se miste liber in interiorul ambalajului exterior, dupa care va sigila plicul, sau cutia prin lipirea lui cu banda adeziva. Pentru securizarea plicului sau a cutiei, clientul va aplica peste zona de lipire a plicului, sau a cutiei, dupa caz, a unei semnaturi, peste care va lipi corespunzator banda adeziva transparenta de jur-imprejurul zonei de lipire.

                                                     b7v.     Clientul va nota vizibil pe plic codul de retur mentionat mai sus la pct. b7ii. Nu vor fi luate in consideratie plicurile retur fara mentiunea codului de retur. Din motive de securitate, sub nicio forma nu trebuie scris pe plic Brilio, sau orice alt caracter, ori descriere care sa ateste ca sunt bijuterii in plic sau in pachet.

                                                   b7vi.     Operatorul il va informa pe client prin mesaj electronic e-mail despre data programata pentru ridicarea plicului de catre curierul autorizat de catre Brilio.ro, iar clientul trebuie sa se asigure despre disponibilitatea la adresa indicata pentru preluarea plicului de curier la data confirmata. Data programata nu poate fi mai mult de 5 zile lucratoare de la data solicitarii returului. In cazul in care clientul nu poate face disponibil plicul pentru preluare prin curierul autorizat in maxim 5 zile lucratoare, clientul isi va pierde dreptul returnarii.

                                                  b7vii.     Brilio.ro nu este raspunzator in situatiile in care clientul nu va folosi curierul autorizat Brilio.ro si va decide folosirea serviciilor oricarei alte firme de curierat, sau curier, intelegand prin aceasta ca nu poate fi tras la raspundere, nu i se pot solicita daune interese, penalizari sau compensari de orice natura in cazul nelivrarii catre Brilio.ro, a violarii, pierderii sau deteriorarii, partiale, sau totale a livrarii.

                                                b7viii.     Livrarile retur catre Brilio.ro se vor face numai prin intermediul curierilor specializati ai Brilio.ro sau ai clientului. Nu se accepta livrari directe, personal facute de catre clienti sau reprezentantii acestora, sau solicitari de preluari de la terte persoane sau adrese.

                                                   b7ix.     Clientul accepta ca prin apelarea politicii de retur va suporta integral cheltuielile de trimitere initiale si de returnare ce vor fi deduse din valoarea ce urmeaza a fi returnata de Brilio.ro clientului.

                                                     b7x.     Clientul va preda curierului autorizat de Brilio.ro plicul sau pachetul retur, dupa caz, completand in clar documentul de transport al curierului autorizat cu datele corecte de identificare necesare livrarii, inclusiv numele complet, CNP, data si ora livrarii si va semna.

                                                   b7xi.     La primirea returului, Brilio.ro va inspecta acuratetea ambalarii de retur conform precizarilor de la punctele, b5., b7iii. si b7iv., precum si bijuteriile returnate, impreuna cu toate documentele solicitate, inclusiv factura fiscala originala, iar in caz de neconformitate cu conditiile mentionate de retur poate refuza returnarea, redirectionand bijuteriile respective catre client, acesta suportand costul aferent noii livrari, cu plata la destinatie. Refuzul returului Brilio.ro va fi trimis clientului si prin mesaj electronic e-mail argumentat.

                                                  b7xii.     In situatia in care conditiile de retur au fost respectate integral si punctual de catre client, Brilio.ro se obliga sa returneze contravaloarea bijuteriilor returnate, mai putin contravalorile transportului initial catre clienti si al transportului retur de la client la Brilio.ro, precum si ale asigurarilor aferente, in contul mentionat de client, in maxim 30 zile de la confirmarea acceptului returului prin mesaj electronic e-mail detaliat.

H.     Modificarea masurii unui inel

1.      Brilio.ro nu raspunde pentru specificarea si comunicarea unor masuri pentru comanda inelelor de catre clienti si care ulterior sunt reclamate de acestia ca fiind incorecte, solicitand daune, reduceri de preturi sau orice alte forme de compensare, intelegandu-se prin aceasta ca intreaga responsabilitate asupra masurii unui inel cade integral si fara exceptie in sarcina clientului.

2.      Totusi, daca in cazul comunicarii de catre client a unei masuri, inelul livrat de Brilio.ro conform masurii comunicate de client nu va fi in final masura potrivita, Brilio.ro va putea rectifica gratuit inelul, in functie de model,  daca diferenta de masura nu este mai mare sau mai mica decat 2 masuri, fara a percepe taxe de modificare, dar clientul va trebui sa suportele taxele tur-retur de livrare catre si de la Brilio.ro. Chiar si in cazul in care diferenta este mai mare de 2 masuri, Brilio.ro poate, dupa caz, reface bijuteria pe masura potrivita, contra-cost pentru valoarea manoperei si a pierderilor tehnologice pentru refacerea bijuteriei pe masura corecta, clientul trebuind sa acopere si taxele de livrare tur-retur catre si de la Brilio.ro. Costurile de rectificare sau de refacere vor fi comunicate de Brilio.ro la data solicitarii.

I.        Servicii gratuite post-vanzare

Magazinul on-line Brilio.ro de bijuterii din aur cu pietre pretioase ofera clientilor sai urmatoarele Servicii Gratuite Post-Vanzare: 

1.      Clientul poate trimite la Brilio.ro o data pe an bijuteriile pentru:

a.      verificarea sigurantei monturilor pietrelor pretioase, prin interventii profesioniste cu instrumente de precizie, microscop special destinat pentru verificarea bijuteriilor in detaliu, rectificarile fiind facute cu maxima precizie, cu cele mai actuale si moderne tehnologii;

b.      verificarea prinderii perlelor naturale de cultura;

c.      curatarea si relustruirea profesionala a bijuteriilor.

2.      Clientul va trebui sa trimita bijuteriile pentru procedurile solicitate in cadrul serviciilor gratuite post-vanzare, insotite de toate certificatele de calitate si garantie ale bijuteriilor si, dupa caz ale diamantelor.

3.      In cazul in care certificatele nu sunt trimise odata cu bijuteriile, procedurile solicitate in cadrul serviciilor gratuite post-vanzare nu vor fi demarate si executate decat dupa primirea certificatelor valabil trimise odata cu bijuteria initial comandata, asa cum sunt mentionate la art. A.10.

4.      La receptionarea tuturor bijuteriilor trimise de orice client pentru unul, mai multe sau toate serviciile gratuite post-vanzare, Brilio.ro va efectua verificarea diamantelor si a  pietrelor pretioase cu un tester electronic specializat, in vederea mentionarii probei de receptie a pietrelor pretioase din certificatul de calitate si garantie Brilio.ro aferent bijuteriilor trimise de client, sau, dupa caz si a certificatelor diamantelor. Acesta procedura de testare va fi inregistrata video si va fi arhivata timp de 90 de zile pentru conformitate, sau orice ulterioare verificari.

5.      Costul livrarii tur-retur catre Brilio.ro pentru orice operatiune aferenta serviciilor gratuite post-vanzare va si suportat integral de client. Brilio.ro poate pune la dispozitia clientului prin solicitarea scrisa a acestuia catre info@brilio.ro datele firmei de curierat securizat si asigurat, partener al Brilio.ro, clientul putand beneficia de tarifele preferentiale negociate de Brilio.ro.

6.      In urma verificarilor bijuteriilor din aur cu pietre pretioase din cadrul serviciilor gratuite post-vanzare, clientul poate primi din partea Brilio.ro, dupa caz, anumite recomandari de interventii contra-cost, la preturi promotionale, daca se constata anumite riscuri iminente, sau deteriorari in diverse stadii. Brilio.ro nu v-a interveni in astfel de cazuri fara acceptul scris al clientului pentru interventii si pentru valoarea reparatiilor.

7.      Brilio.ro garanteaza ca prin interventiile serviciilor gratuite post-vanzare bijuteria va fi readusa din nou in stadiul de calitate cat mai apropiat de cea din momentul cumpararii, in functie de starea in care se afla bijuteria la momentul demararii procedurilor solicitate si necesare in cadrul serviciilor gratuite post-vanzare.

8.      Brilio.ro poate consilia gratuit orice client al sau care va solicita in scris prin mesaj electronic e-mail adresat catre info@brilio.ro, indicand codul de client, sau numele si prenumele si adresa de e-mail, in orice tema legata de bijuteriile din aur cu pietre pretioase, semipretioase sau perle naturale de cultura, in limita in care detine raspunsurile aferente intrebarilor adresate de client.

J.      Servicii post-vanzare contra cost

Orice alte servicii solicitate de clienti in timpul sau dupa momentul acceptarii si confirmarii unei comenzi, intelegand prin aceasta implicit si fara exceptie inclusiv dupa momentul platii unei comenzi, si care nu sunt cuprinse in prezentul contract, vor fi considerate de catre magazinul on-line Brilio.ro de bijuterii din aur cu pietre pretioase ca servicii contra-cost ce pot fi eventual oferite de Brilio.ro la cele mai mici preturi cu putinta, sau daca va fi cazul, contra unor taxe suplimentare.

Brilio.ro poate onora contra-cost urmatoarele servicii post-vanzare:

1.      Desi, in functie de model, modificarea masurii unui inel Brilio.ro este gratuita pentru masuri mai mici sau mari cu 2 numere decat masura comandata, Brilio.ro poate modifica contra-cost si masura unui inel comandat pe Brilio.ro si a carui noua masura dorita este cu 2 masuri mai mica sau mai mare decat masura mentionata de client in comanda initiala. Aceasta se poate realiza, dupa caz prin interventii tehnologice de redimensionare, sau prin refacerea completa a bijuteriei pe masura dorita anterior comenzii initiale. Atat costul modificarii sau al refacerii complete, dupa caz, cat si costul transportului de la client la Brilio.ro si de la Brilio.ro inapoi la client vor fi suportate integral de client.

2.      Inlocuirea unei pietre pretioase sau a unei perle naturale de cultura pierdute sau deteriorate din cauza folosirii sau purtarii necorespunzatoare si neconforme cu recomandarile din instructiunile de garantie detaliate in certificatul de garantie si in prezentul contract. Atat costul manoperei, costul pietrelor pretioase si, sau al perlelor naturale de cultura inlocuite, cat si costul transportului de la client la Brilio.ro si de la Brilio.ro inapoi la client vor fi suportate integral de client.

3.      In situatiile de reparare sau refacere, partiala sau integrala a unor parti metalice deteriorate dintr-o bijuterie si, sau integral a unei bijuterii deteriorate din aur cumparate de la Brilio.ro, atat costul manoperei, costul bijuteriei reparate si, sau al bijuteriei refacute, cat si costul transportului de la client la Brilio.ro si de la Brilio.ro inapoi la client vor fi suportate integral de client.

4.      Solicitarea serviciilor contra-cost este posibila doar pentru modelele Brilio.ro si numai pentru clientii Brilio.ro.

In cazul solicitarii serviciilor contra-cost clientul va fi raspunzator integral pentru costurile de transport catre si de la Brilio.ro. Brilio.ro poate eventual facilita clientului utilizarea serviciilor de transport asigurate ale firmei de curierat agreate de Brilio.ro, urmand ca toate costurile livrarii de la client la Brilio.ro si de la Brilio.ro inapoi la client sa fie suportate integral de catre acesta.

Efectuarea serviciilor contra-cost se poate realiza doar in baza originalului certificatului de garantie aferent bijuteriilor ce se doreste a fi trimise la Brilio.ro si numai in conditiile trimiterii catre Brilio.ro a bijuteriilor in cutia de bijuterii furnizata de Brilio.ro la data cumpararii. Certificatul de garantie original trebuie trimis la Brilio.ro pentru autentificare impreuna cu bijuteriile aferente solicitarii.

Costurile serviciilor contra-cost vor fi comunicate de Brilio.ro la data solicitarii si vor fi confirmate dupa receptia si insectia tehinica a bijuteriilor in cauza. Pentru accesarea acestor servicii clientul trebuie sa contacteze in scris prin mesaj e-mail la serviciulclienti@brilio.ro.

In astfel de situatii vor fi incadrate si solicitarile de refacere a masurilor inelelor comunicate de catre client in comanda initiala si achitata integral si care ulterior poate fi reclamata de catre client ca fiind o masura incorecta, fiind mai mare sau mai mica cu minim 3 numere fata de masurile specificate de client in comanda initiala. Taxele de transport de la client la Brilio.ro si de la Brilio.ro catre client pentru modificarea masurii sunt sarcina exclusiva si integrala a clientului, acesta avand obligatia sa le achite direct si imediat curierului la solicitarea Brilio.ro, sau dupa caz vor fi adaugate taxelor de refacere a masurii.

Solicitarea serviciilor contra-cost este acceptata doar pentru modelele Brilio.ro achizitionate numai de catre clientii Brilio.ro. Efectuarea serviciilor contra-cost se poate realiza doar in baza trimiterii originalului certificatului de garantie aferent bijuteriilor trimise la Brilio.ro si numai daca bijuteriile sunt trimise la Brilio.ro in cutia de bijuterii furnizata de Brilio.ro la data cumpararii. Cretificatul de garantie original trebuie trimis la Brilio.ro pentru autentificare impreuna cu bijuteriile aferente solicitarii.

K.     Proprietate intelectuala

sunt marci inregistrate, fiind proprietatea Brilio.ro. Intregul continut si concept al magazinului on-line www.brilio.ro este proprietatea Brilio.ro de care dispune integral, inclusiv fotografiile modelelor bijuteriilor prezentate. Utilizarea, copierea, reproducerea sau transmiterea acestora, partiala sau integrala, fara acceptul  expres exprimat in scris de catre SC Brilio Line SRL va atrage asupra utilizatorilor neautorizati sanctiunile legale in vigoare in Romania si Comunitatea Europeana, referitoare la dreptul proprietatii intelectuale si la protectia proprietatii intelectuale. Brilio.ro nu va ezita sa-si apere drepturile intelectuale impotriva oricui care ar incerca sa i le afecteze, sa-i produca daune, ori sa-i afecteze imaginea.

L.      Dispozitii finale

1.      Brilio.ro isi rezerva dreptul de a actualiza, partial sau integral, oricand si fara notificare prealabila prevederile Termenilor Generali, preturile, fotografiile, modelele, procedurile, politicile si orice informatie disponibila in magazinul on-line de bijuterii din aur cu pietre pretioase www.brilio.ro. Orice actualizare aplicata de Brilio.ro va intra in vigoare la data implementarii anuland integral versiunile anterioare.

2.      In cazul unor erori tehnice sau de orice alta natura, actualizari, modificari, corectari sau anulari de orice fel ale  informatiilor prezentate in continutul magazinului on-line www.brilio.ro, produse din cauze necunoscute sau de catre surse externe si necontrolate de Brilio.ro, Brilio.ro nu poate fi tinut responsabil si nu i se pot solicita daune interese, penalizari si, sau compensari de orice natura.

3.      Fotografiile si imaginile din magazinul on-line Brilio.ro sunt cu titlu de prezentare, putand exista anumite diferente de vizualizare in functie de diferitele caracteristici tehnice ale ecranelor computerelor de pe care se vizualizeaza fotografiile de pe Brilio.ro, neangajand Brilio.ro contractual, sau in vreun alt fel pentru acuratetea vizualizarii detaliilor fotografiilor. Bijuteriile prezentate in magazinul on-line Brilio.ro nu sunt simulari grafice computerizate, fiind fotografii digitale ale unor bijuterii finite, realizate la un nivel digital cat mai bun, astfel incat sa redea cat mai fidel aspectul real al bijuteriilor. Totusi, din cauza utilizarii unor diferite echipamente de vizualizare, unele imagini si fotografii pot fi vizualizate cu anumit grad de diferentiere fata de modelul real prezentat de Brilio.ro.

4.      In situatiile de forta majora, conform definitiilor Camerei de Comert a Romaniei si a prevederilor legale in vigoare, Brilio.ro nu poate fi facut responsabil de neexecutarea obligatiilor ce-i revin pentru comenzile neonorate. In astfel de situatii Brilio.ro nu poate fi tinut responsabil si nu i se pot solicita daune interese, penalizari si, sau compensari de orice natura.

5.      In cazul aplicarii cazurilor de forta majora, Brilio.ro va anunta clientul in scris, prin mesaj electronic e-mail, sau telefonic, dupa caz, despre invocarea starii de forta majora, in maxim 5 zile de la data invocarii acesteia.

6.      In orice situatie prevazuta de lege, sau in urma unor actiuni, ori modificari impuse de lege, daca rezulta ca una, mai multe, sau oricare dintre clauzele din prezentul contract va fi gasita nula sau inaplicabila indiferent de motiv, anularea si, sau eliminarea respectivelor clauze nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze din prezentul contract, in intregimea lor.

7.      In situatiile in care statul roman si, sau Communitatea Europeana sau legislatia romana, si, sau cea Comunitara in vigoare impune modificarea sine-die a unor taxe legale ce influenteaza pretul final al unei comenzi neonorate inca, dar achitata integral in prealabil de catre client, Brilio.ro poate solicita clientului, dupa caz, diferentele de plata adecvate de taxe survenite ca urmare a modificarilor legale, conditionand livrarea de achitarea integrala a tuturor diferentelor restante.

8.      Prezentul contract este guvernat de legile romane. Pentru orice neintelegere intre client si Brilio.ro se va incerca intai rezolvarea pe cale amiabila intre parti, intelegand prin aceasta ca Brilio.ro va depune toate eforturile pentru a rezolva orice neintelegere ce poate sa apara in relatiile cu clientii sai, dar in situatia expresa in care partile nu ajung la o intelegere finala, acceptabila ambelor parti si consfintita printr-o confirmare scrisa de amblele parti, ambele parti sunt in drept de a-si exercita libertatile de contestare pe cai legale si, sau juridice. Brilio.ro nu va ezita sa-si apere drepturile impotriva oricui care ar incerca sa i le afecteze, sau sa-i produca daune, ori sa-i afecteze imaginea.

9.      Prin apasarea butonului Sunt de acord cu Termenii Generali inainte de efectuarea unei plati on-line in magazinul www.brilio.ro se intelege fara echivoc ca fiecare client are acces nelimitat si ia la cunostinta de intregul continut al prezentului contract si ca accepta in intregime si neconditionat toti termenii si conditiile prezentului contract.