Bun venit

Zodiac – pietre pretioase

Zodiac – pietre pretioase

Istoria civilizatiilor umane si istoria pietrelor pretioase s-au intrepatruns inca de la inceputul omenirii, cand oamenii au apreciat pietrele pretioase si semipretioase si le-au considerat valoroase, fie pentru proprietatile lor fie pentru ca din motive imperceptibile au crezut ca anumite pietre sunt talismane, induc stari de bine sau le-au asociat cu efecte curative doar daca sunt purtate. Aceste aspecte nu au facut decat sa sporeasca importanta pietrelor pretioase si semipretioase, chiar si a cristalelor naturale in unele cazuri, devenind si mai dorite si cautate.

De-a lungul secolelor s-au facut multe asocieri intre diverse pietre pretioase si semipretioase si semnele zodiacale, planete, chakra, anotimpuri, ore, minute sau stari psihice, incat nu se poate spune cu precizie care varianta este cea mai corecta, sau mai general valabila. Poate ca acest domeniu este cel mai bine exemplificat de un vechi proverb romanesc conform caruia “cate bordeie, atatea obicee (obicee = obiceiuri, conf. DEX, regionalism arhaic)”. Brilio.ro nu considera ca se poate stabili cu exactitate care piatra apartine carei zodii si de aceea mentioneaza ca datele de mai jos sunt date de uzanta generala pe care le-a preluat ca atare, ramanand la latitudinea clientilor sa aprecieze dace li se potriveste, sau nu.

Unele pietre pretioase si semipretioase se regasesc inclusiv in corespondentele cu semnele astrologice zodiacale. Fiecarei dintre cele 12 zodii ii corespunde cate o piatra pretioasa sau semipretioasa insa, desi circula foarte multe variante de astfel de tabele de asociere intre zodii si pietre, determinate de argumente mai mult sau mai putin solide, sau venite din vechimea diverselor civilizatii (persana, greaca, romana, israelita si pana in vremurile contemporane), Brilio.ro a ales sa prezinte clientilor sai interesati si de acest gen de informatie zodiacul inspirat destul de indeaproape de invataturile biblice ortodoxe, considerand ca Biblia – Vechiul Testament este o sursa suficient de credibila si de demna de mentionat, fata de alte variante, unde sursele sunt discutabile si relativ interpretabile.

Vechiul Testament mentioneaza ca insusi Dumnezeu I-a cerut lui Moise sa faca primele vesminte preotesti si sa le impodobeasca cu 12 pietre pretioase si semipretioase (in Iesirea, Cap. 28 - Vesmintele sfintite 17-20 si Cap. 39 Vesmintele preotesti), fara sa faca insa nicio corelatie cu astrele sau semnele zodiacale.

Cele 12 pietre pretioase sunt: diamant, sardeon, topaz, smarald, safir, opal, agata, ametist, hrisolit (peridot), onix si iaspis (lapis lazuli), toate asezate in „cosulete” din aur.

Asocierea dintre aceste 12 pietre si cele 12 luni ale anului este puntea creata de multi astrologi care au asociat fiecarei pietre una din lunile anului si apoi una din zodii. Exista insa foarte multe persoane care cred ca dintre cele 12 pietre ale zodiacului diamantul este cel care are puterea pozitiva cea mai mare, fiind port-bonheur pentru oricine il poarta, oricand si oriunde. Tot conform acestor teorii diamantului le urmeza ca putere benefica transmisa oricui le poarta, safirul, rubinul, smaraldul si apoi celelalte opt pietre. Evident, ca stiintific exista o paralela foarte clara intre duritatea fizica a acestor pietre si aceasta teorie, iar interpretarea zodiacala nu face decat sa confirme inca o data ca pietrele pretioase diamant, safir, rubin si smarald sunt iata cele mai importante si din acest punct de vedere.

Asocierea dintre unele pietre pretioase si semipretioase si semnele zodiacale:

Asocierea traditionala dintre unele pietre pretioase, semipretioase si chiar perle naturale si lunile anului, pentru cei ce sunt interesati de sarbatorirea zilei de nastere, fara legatura cu zodiacul:

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAPRICORN

VARSATOR

PESTI

BERBEC

TAUR

GEMENI

22 dec. – 19 ian.

20 ian. – 18 feb.

19 feb. – 20 mar.

21 mar. – 19 apr.

20 apr. – 20 mai.

21 mai. – 20 iun.

Rubin

Granat

Ametist

Bloodstone

Safir

Agata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAC

LEU

FECIOARA

BALANTA

SCORPION

SAGETATOR

21 iun. – 22 iul.

23 iul. – 22 aug.

23 aug. – 22 sep.

23 sep. – 22 oct.

23 oct. – 21 nov.

22 nov. – 21 dec.

Smarald

Onix

Diamant

Peridot

Acvamarin

Topaz